NejRecept.cz Část dne Oběd Zapečené maso se sýrem v anglické slanině
Zapečené maso se sýrem v anglické slanině
Recept Zapečené maso se sýrem v anglické slanině
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Mineralka Mineralka    ·   31.5.2015

Zapečené maso se sýrem v anglické slanině

Zapečené maso se sýrem v anglické slanině. Jako přílohu můžete zvolit brambory připravené na různý způsob nebo bramborový salát.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Suroviny:

500 g
mletého masa
250 g
žampionů
200 g
anglické slaniny nakrájené na tenké a dlouhé plátky
2 ks
cibule
100 g
mozzarelly
100 g
sušených rajčat v oleji
100 g
strouhaného tvrdého sýra
4 lžíce
strouhanky
3 lžíce
oleje
sůl, černý pepř, provensálske koření
Postup receptu
Vytisknout
  1. Cibuli a žampiony nakrájime a orestujeme na oleji. Osolíme, opepříme, necháme chladnout.
  2. Mozzarellu a rejčata nakrájime na kostičky. Jemně promíchame.
  3. Formu na srnčí hřbet si vysteleme pečícim papírem a ukladáme plátky slaniny tak, aby plátky viseli z formy ven.
  4. Začneme vrstvit nádivky. Mletou masovou směs si rozdělíme na 3 části. Na spodek si dáme část mletého masa, potom mozzarellu s rajčaty, masová nádivka, houby s cibulí a nakonec masovou nádivku.
  5. Zlehka přikryjeme slaninkou tak, aby sme nákyp zvrchu uzavřeli.
  6. Přikryjeme alobalem a pečeme asi hodinu při 190 - 200 stupních. Do trouby si naspodek dáme čistý plech, kdyby vytékla masová šťáva, záleží ovšem na velikosti formy na srnčí hřbet. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář