NejRecept.cz Část dne Oběd Zapečené masové rolky s mozarellou
Zapečené masové rolky s mozarellou
Recept Zapečené masové rolky s mozarellou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Danula Vašíčková    ·   17.8.2018

Zapečené masové rolky s mozarellou

Dneska dostal prcek velmi zodpovědný úkol. :D :D :D Měl mamince poradit, co by měla uvařit k obědu. A tak si vybral... Zapečené rolky se slaninou a mozzarelou. Když přijde chuť a přání, je mi velkou ctí splnit to. K tomu klasická bramborová kaše, posekaná cibulka a výpek z masíčka. Dobrou chuť k obědu. Autor: Danka

40 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
800 g
hotové ochucené šlehané sekané
2 balení
Mozarelly
12 ks
velkých plátků libové anglické slaniny
300 g
tvrdého sýra
2 kelímky
smetany ke šlehání
1/2 kelímku
mléka
4 lžíce
kečupu
2 lžíce
Ajvaru (zeleninová pasta)
1/2 lžičky
mletého chilli
čerstvá bazalka (nasekat)
Postup receptu
Vytisknout
  1. 800 g hotové ochucené šlehané sekané (samozřejmě lze použít klasické mleté maso a ochutit dle zvyku), 2 balení Mozarelly (celkem 200 g, každou kuličku rozříznout na 6 dílků), 12 velkých plátků libové anglické slaniny, 300g tvrdého sýra (použila jsem obyč. Eidam, najemno nastrouhat), 2 kelímky smetany ke šlehání (celkem 400g), 1/2 kelímku mléka (kelímek je myšlen ten od smetany), 4 lžíce kečupu, 2 lžíce Ajvaru (zeleninová pasta), 1/2 lžičky mletého chilli, čerstvá bazalka (nasekat).
  2. Každý kousek Mozarelly důkladně zabalit do fašírky, utvořit válečky, obalit každý jednotlivě plátkem anglické slaniny a naskládat do pekáčku nebo zapékací mísy.
  3. V misce smíchat smetanu, mléko, sýr, kečup, Ajvar, sekanou bazalku a chilli a touto směsí maso přelít.
  4. Péct odkryté v troubě 30 minut na 170 stupňů
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář