Zapečené masové rolky s mozarellou

Dneska dostal prcek velmi zodpovědný úkol. :D :D :D Měl mamince poradit, co by měla uvařit k obědu. A tak si vybral... Zapečené rolky se slaninou a mozzarelou. Když přijde chuť a přání, je mi velkou ctí splnit to. K tomu klasická bramborová kaše, posekaná cibulka a výpek z masíčka. Dobrou chuť k obědu. Autor: Danka

Přidal:, 17.8.2018
Kategorie: Oběd
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Zapečené masové rolky s mozarellou

Suroviny

800 ghotové ochucené šlehané sekané
2 baleníMozarelly
12 ksvelkých plátků libové anglické slaniny
300 gtvrdého sýra
2 kelímkysmetany ke šlehání
1/2 kelímkumléka
4 lžícekečupu
2 lžíceAjvaru (zeleninová pasta)
1/2 lžičkymletého chilli
čerstvá bazalka (nasekat)

Postup přípravy

  1. 800 g hotové ochucené šlehané sekané (samozřejmě lze použít klasické mleté maso a ochutit dle zvyku), 2 balení Mozarelly (celkem 200 g, každou kuličku rozříznout na 6 dílků), 12 velkých plátků libové anglické slaniny, 300g tvrdého sýra (použila jsem obyč. Eidam, najemno nastrouhat), 2 kelímky smetany ke šlehání (celkem 400g), 1/2 kelímku mléka (kelímek je myšlen ten od smetany), 4 lžíce kečupu, 2 lžíce Ajvaru (zeleninová pasta), 1/2 lžičky mletého chilli, čerstvá bazalka (nasekat).
    Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Každý kousek Mozarelly důkladně zabalit do fašírky, utvořit válečky, obalit každý jednotlivě plátkem anglické slaniny a naskládat do pekáčku nebo zapékací mísy.
  3. V misce smíchat smetanu, mléko, sýr, kečup, Ajvar, sekanou bazalku a chilli a touto směsí maso přelít.
    Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Péct odkryté v troubě 30 minut na 170 stupňů