Zapečené noky se smetanou a parmazánem

Recept Zapečené noky se smetanou a parmazánem

Přidal: , 1.10.2015

Kategorie: Zapečené, Gnocchi, Noky, Těstoviny, Oběd, Přílohy

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Jednoduché, chutné hlavní jídlo nebo příloha k hlavnímu jídlu. Halušky připravené z kukuřičné mouky (nebo můžete použít kukuřičnou krupici).

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 1.10.2015

Kategorie: Zapečené, Gnocchi, Noky, Těstoviny, Oběd, Přílohy

SUROVINY

Budeme potřebovat:

350 gkukuřičná krupice
1 lžícesůl
voda

Dále budeme potřebovat:

1 kelímekzakysaná smetana
voda podle potřeby
100 gmáslo
parmazán na posypání

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Kukuřičnou krupici klasicky uvaříme v osolené vodě. Hustou kaši odstavíme a ještě horkou začneme nabírat pomocí dvou lžic. Tvarujeme knedlíky/větší noky, které ukládáme na plech, který jsme důkladně vymastili máslem.
  2. Na vrch uložíme plátky másla, podlijeme smetanou, kterou jsme smíchali s trochou vody a posypeme je strouhaným parmazánem. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů cca půl hodinu.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit