SUROVINY
Budeme potřebovat:
250 gtěstoviny
500 ghouby
400 gpárek/klobása
2 kscibule
sůl, pepř
olej
Sýrová omáčka:
2,5 šálkumléko
4 lžíceolej
3 lžícehladká mouka
1 lžícejemně nastrouhaný parmazán
100 gtvrdý sýr (eidam, gouda, ...)
1/3 lžičkysůl
1/3 lžičkypepř
špetka muškátový oříšek
Na vrch:
2 lžíceparmazán
2 lžícestrouhanka
Houby (konzerva nebo čerstvé) omyjeme a nakrájíme na drobno. Na rozpáleném oleji na pánvi osmahneme a přidáme nasekanou cibuli. Necháme chvíli dusit. Klobásu nakrájíme na kolečka.
Těstoviny klasicky uvaříme v osolené vodě al dente a necháme je vychladnout.
Připravíme si omáčku. V menším hrnci ohřejeme olej, přidáme mouku a za stálého míchání spojíme, abychom neměli hrudky. Přidáme mléko a za stálého míchání přivedeme k varu. Nakonec osolíme, přidáme pepř, muškátový oříšek a oba druhy sýra. Připravenou omáčku necháme mírně vychladnout.
V misce smícháme těstoviny, klobásu, osmažené houby s cibulkou a omáčku.
Připravíme si zapékací mísu, kterou vymažeme olejem (20 x 35 cm) a navrstvíme těstoviny. Vrch posypeme strouhankou a dáme zapéct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 45 minut. Těsně před koncem pečení vrch posypeme strouhaným sýrem. Dobrou chuť!