Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu. Vývar z těstovin uchováme.
Cibuli a slaninu nakrájíme na kostičky.
Obojí poté smažíme – můžeme bez oleje, slanina pustí tuk.
Mezitím si nakrájíme játra na kousky, šlachovité části vyhodíme. Játra opepříme – nejlépe čerstvě mletým pepřem.
Až je cibule změklá, přidáme játra a opečeme je ze všech stran.
Podlijeme vínem a dvěma naběračkami vývaru z těstovin, přidáme sójovou omáčku a worcester a vaříme.
Vaříme tak dlouho, až bude mít omáčka požadovanou hustotu – mělo by jí tam ale zbýt jen trošku, není potřeba, aby játra plavala. Poté směs dosolíme a vmícháme těstoviny. Pořádně promícháme.
Dáme do pekáčku a do celé směsi vmícháme sýr. Část strouhaného sýru si necháme na posypání shora.
Pečeme asi jen 10 minut na 200 °C – všechny suroviny už jsou upečené, my jen chceme rozpustit sýr nahoře.