Zapečené těstoviny v rajčatové omáčce s houbami a sýrem
Těstovinové jídla jsou velmi oblíbené a hlavně velmi variabilní. Dá se přidat jakákoli surovina, záleží pouze na chuti jednotlivých lidí. Nejoblíbenějším těstovinovým jídlem jsou asi špagety, které jsme si připravovali už jako děti. Postačil nám pouze kečup, nastrouhaný sýr a olizovali jsme se až za ušima. Asi druhým nejoblíbenějším těstovinovým jídlem jsou zapékané těstoviny. Dají se připravit také na milion způsobů, například se smetanovou, rajčatovou omáčkou nebo sýrovou omáčkou. Autor: Triniti
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
1 bal.těstoviny
500 gmleté maso
500 gžampióny
1 kscibule
podle chutisůl a pepř
podle chutioregano
podle chutibazalka
500 mlrajčatová omáčka
200 - 300 gtvrdý sýr
- Těstoviny uvaříme klasickým způsobem v osolené vodě doměkka. Scedíme, dáme do misky.
- Na malém množství oleje orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby, maso a smažíme, dokud houby změknou.
- Když máme maso s houbami osmažené, přidáme rajčatovou omáčku a celou směs osolíme a opepříme, přidáme bazalku a oregano a promícháme.
- Na závěr přidáme uvařenou těstovinu a promícháme.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Nudelauflauf mit Tomatensoße, Pilzen und Käse an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Paradicsomos-gombás sült tészta sertéshússal.
KOMENTÁŘE K RECEPTU