Zapečené těstoviny v rajčatové omáčce s houbami a sýrem

Těstovinové jídla jsou velmi oblíbené a hlavně velmi variabilní. Dá se přidat jakákoli surovina, záleží pouze na chuti jednotlivých lidí. Nejoblíbenějším těstovinovým jídlem jsou asi špagety, které jsme si připravovali už jako děti. Postačil nám pouze kečup, nastrouhaný sýr a olizovali jsme se až za ušima. Asi druhým nejoblíbenějším těstovinovým jídlem jsou zapékané těstoviny. Dají se připravit také na milion způsobů, například se smetanovou, rajčatovou omáčkou nebo sýrovou omáčkou. Autor: Triniti

Přidal:Triniti, 4.5.2017
Kategorie: Hlavní jídla, Těstoviny
Zapečené těstoviny v rajčatové omáčce s houbami a sýrem

Suroviny

1 bal.těstoviny
500 gmleté maso
500 gžampióny
1 kscibule
podle chutisůl a pepř
podle chutioregano
podle chutibazalka
500 mlrajčatová omáčka
200 - 300 gtvrdý sýr

Postup přípravy

  1. Těstoviny uvaříme klasickým způsobem v osolené vodě doměkka. Scedíme, dáme do misky.
  2. Na malém množství oleje orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby, maso a smažíme, dokud houby změknou.
  3. Když máme maso s houbami osmažené, přidáme rajčatovou omáčku a celou směs osolíme a opepříme, přidáme bazalku a oregano a promícháme.
  4. Na závěr přidáme uvařenou těstovinu a promícháme.
  5. Takto připravenou směs navrstvíme do zapékací mísy, kterou jsme vymastili olejem nebo máslem a vrch posypeme strouhaným sýrem. Dáme zapéct do předem vyhřáté trouby, ale pouze na chvíli, dokud sýr nezíská krásně zlatou barvu.