NejRecept.cz Těstoviny Zapečené Zapečené těstoviny v rajčatové omáčce s houbami a sýrem
Zapečené těstoviny v rajčatové omáčce s houbami a sýrem
Recept Zapečené těstoviny v rajčatové omáčce s houbami a sýrem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Triniti

Těstovinové jídla jsou velmi oblíbené a hlavně velmi variabilní. Dá se přidat jakákoli surovina, záleží pouze na chuti jednotlivých lidí. Nejoblíbenějším těstovinovým jídlem jsou asi špagety, které jsme si připravovali už jako děti. Postačil nám pouze kečup, nastrouhaný sýr a olizovali jsme se až za ušima. Asi druhým nejoblíbenějším těstovinovým jídlem jsou zapékané těstoviny. Dají se připravit také na milion způsobů, například se smetanovou, rajčatovou omáčkou nebo sýrovou omáčkou. Autor: Triniti

Triniti Triniti    ·   4.5.2017

Zapečené těstoviny v rajčatové omáčce s houbami a sýrem

Těstovinové jídla jsou velmi oblíbené a hlavně velmi variabilní. Dá se přidat jakákoli surovina, záleží pouze na chuti jednotlivých lidí. Nejoblíbenějším těstovinovým jídlem jsou asi špagety, které jsme si připravovali už jako děti. Postačil nám pouze kečup, nastrouhaný sýr a olizovali jsme se až za ušima. Asi druhým nejoblíbenějším těstovinovým jídlem jsou zapékané těstoviny. Dají se připravit také na milion způsobů, například se smetanovou, rajčatovou omáčkou nebo sýrovou omáčkou. Autor: Triniti

Suroviny
1 bal.
těstoviny
500 g
mleté maso
500 g
žampióny
1 ks
cibule
podle chuti
sůl a pepř
podle chuti
oregano
podle chuti
bazalka
500 ml
rajčatová omáčka
200 - 300 g
tvrdý sýr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Těstoviny uvaříme klasickým způsobem v osolené vodě doměkka. Scedíme, dáme do misky.
  2. Na malém množství oleje orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené houby, maso a smažíme, dokud houby změknou.
  3. Když máme maso s houbami osmažené, přidáme rajčatovou omáčku a celou směs osolíme a opepříme, přidáme bazalku a oregano a promícháme.
  4. Na závěr přidáme uvařenou těstovinu a promícháme.
  5. Takto připravenou směs navrstvíme do zapékací mísy, kterou jsme vymastili olejem nebo máslem a vrch posypeme strouhaným sýrem. Dáme zapéct do předem vyhřáté trouby, ale pouze na chvíli, dokud sýr nezíská krásně zlatou barvu.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář