Zapečené vepřo-knedlo-zelo

Recept Zapečené vepřo-knedlo-zelo
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Chutný oběd, na kterém si pochutnala celá rodina. Tentokrát jsem klasické knedlo vepřo zelo zapekla v troubě a byla to opravdu dobrota. Autor: Lacusin

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Knedlíky:

1 kgbrambor uvařených ve slupce
1 ksvejce
100 gkrupičky
2 PLbramborového škrobu
cca 200 ghrubé mouky
1 vrchovatá lžičkasoli

Dále potřebujeme:

1 sáčekčerveného zelí
1 kscibule
0,5 kgmletého vepřového masa
dle chutisůl, pepř
1 PLoleje
2 PLsádla

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Brambory oloupeme a na jemno nastrouháme.
  2. Přidáme celé vejce, krupičku, sůl a škrob. Hrubou mouku přidáme dle potřeby - tak aby nebylo těsto lepivé.
  3. Ihned vytvoříme válečky a dáme vařit do osolené vroucí vody na cca 15 minut (dle velikosti knedlíku, uvaření zkontrolujeme rozkrojením). Uvařené knedlíky necháme vychladnout.
  4. Zelí slijeme a rozprostřeme ho do zapékací misky.
  5. Cibuli jemně pokrájíme a osmahneme ji na oleji. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a mícháme, dokud se neopeče dozlatova. Pak ho rozprostřeme na zelí.
  6. Vychladlé knedlíky nakrájíme na plátky a rozprostřeme je na maso. Potřeme sádlem a dáme zapéct do trouby vyhřáté na 180 °C dozlatova, asi 30 min - sledujeme. Po upečení můžeme ozdobit petrželkou nebo osmaženou cibulkou.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit