NejRecept.cz Přílohy Knedlíky Bramborové Zapečené vepřo-knedlo-zelo
Zapečené vepřo-knedlo-zelo
Recept Zapečené vepřo-knedlo-zelo
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Lacusin Lacusin    ·   30.7.2020

Zapečené vepřo-knedlo-zelo

Chutný oběd, na kterém si pochutnala celá rodina. Tentokrát jsem klasické knedlo vepřo zelo zapekla v troubě a byla to opravdu dobrota. Autor: Lacusin

65 min
Čas přípravy
55 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Knedlíky:

1 kg
brambor uvařených ve slupce
1 ks
vejce
100 g
krupičky
2 PL
bramborového škrobu
cca 200 g
hrubé mouky
1 vrchovatá lžička
soli

Dále potřebujeme:

1 sáček
červeného zelí
1 ks
cibule
0,5 kg
mletého vepřového masa
dle chuti
sůl, pepř
1 PL
oleje
2 PL
sádla
Postup receptu
Vytisknout
  1. Brambory oloupeme a na jemno nastrouháme.
  2. Přidáme celé vejce, krupičku, sůl a škrob. Hrubou mouku přidáme dle potřeby - tak aby nebylo těsto lepivé.
  3. Ihned vytvoříme válečky a dáme vařit do osolené vroucí vody na cca 15 minut (dle velikosti knedlíku, uvaření zkontrolujeme rozkrojením). Uvařené knedlíky necháme vychladnout.
  4. Zelí slijeme a rozprostřeme ho do zapékací misky.
  5. Cibuli jemně pokrájíme a osmahneme ji na oleji. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme a mícháme, dokud se neopeče dozlatova. Pak ho rozprostřeme na zelí.
  6. Vychladlé knedlíky nakrájíme na plátky a rozprostřeme je na maso. Potřeme sádlem a dáme zapéct do trouby vyhřáté na 180 °C dozlatova, asi 30 min - sledujeme. Po upečení můžeme ozdobit petrželkou nebo osmaženou cibulkou.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář