NejRecept.cz Část dne Oběd Zapečené zelí s bramborami a slaninkou
Zapečené zelí s bramborami a slaninkou
Recept Zapečené zelí s bramborami a slaninkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jaja79

Recept ze Slezské kuchyně. Skvělá příloha k masu nebo jen tak jako hlavní jídlo, které je chutné a ne příliš drahé. Já jsem si tam přidala ještě trošku červené papriky, je to chutnější, takto si brambory dělávám často se slaninou (bez zelí) a kdo mě rád zelí, je to výborně a dá se to jíst i samotné, tedy mně to tak chutná, jinak toto dělávala moje babička :-) Autor: Jaja

Jaja79    ·   4.3.2015

Zapečené zelí s bramborami a slaninkou

Recept ze Slezské kuchyně. Skvělá příloha k masu nebo jen tak jako hlavní jídlo, které je chutné a ne příliš drahé. Já jsem si tam přidala ještě trošku červené papriky, je to chutnější, takto si brambory dělávám často se slaninou (bez zelí) a kdo mě rád zelí, je to výborně a dá se to jíst i samotné, tedy mně to tak chutná, jinak toto dělávala moje babička :-) Autor: Jaja

Suroviny

Budeme potřebovat:

700 g
brambory
500 g
zelí
1 ks
cibule
250 g
uzená slanina
kmín
sůl
pepř
mletá paprika
Postup receptu
Vytisknout
  1. Brambory si očistíme, nakrájíme na kostičky a dáme je uvařit do osolené vody. Uvařené zbavíme vody a protlačíme na kaši. Brambory musí být čerstvé, nesmí být z druhého dne.
  2. Cibuli si nakrájíme na drobno, slaninu také a spolu na pánvi osmahneme.
  3. Zelí si dáme do hrnce, osolíme, opepříme, přidáme kmín, papriku, vodu a podusíme do měkka.
  4. Následně smícháme zelí s bramborami a osmaženou cibulkou a slaninou.
  5. Tuto směs navrstvíme do zapékací mísy a zakryjeme alobalem. Pečeme při teplotě 150 stupňů do zlata.
  6. Podáváme k masu nebo se sklenicí kyselého mléka. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář