Zapečené zelí s bramborami a slaninkou
Recept ze Slezské kuchyně. Skvělá příloha k masu nebo jen tak jako hlavní jídlo, které je chutné a ne příliš drahé. Já jsem si tam přidala ještě trošku červené papriky, je to chutnější, takto si brambory dělávám často se slaninou (bez zelí) a kdo mě rád zelí, je to výborně a dá se to jíst i samotné, tedy mně to tak chutná, jinak toto dělávala moje babička :-) Autor: Jaja
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Budeme potřebovat:
700 gbrambory
500 gzelí
1 kscibule
250 guzená slanina
kmín
sůl
pepř
mletá paprika
- Brambory si očistíme, nakrájíme na kostičky a dáme je uvařit do osolené vody. Uvařené zbavíme vody a protlačíme na kaši. Brambory musí být čerstvé, nesmí být z druhého dne.
- Tuto směs navrstvíme do zapékací mísy a zakryjeme alobalem. Pečeme při teplotě 150 stupňů do zlata.
KOMENTÁŘE K RECEPTU