NejRecept.cz Přílohy Brambory Bramboráky Zapečený BRAMBORÁK v troubě
Zapečený BRAMBORÁK v troubě
Recept Zapečený BRAMBORÁK v troubě
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   10.5.2018

Zapečený BRAMBORÁK v troubě

No komu by se chtělo v tomto teple stát u sporáku a smažit bramboráčky. Tak jsem to udělala mnohem jednodušší. Vybrala jsem pekáč, vymastila ho pořádně olejem a navrstvila bramborové těsto. Šoupla jsem to do trouby a nechala zapéct. Velký bramborák byl na světě, k tomu už jen sklenici mléka a už jen hladových lidí :) Autor: Triniti

Sdílet na Facebooku
Suroviny
6 ks
nastrouhaných brambor
2 stroužky
česneku
2 lžíce
smetany případně mléka
1 lžíci
hladké mouky
1 ks
vejce
100 g
uzeniny dle chuti
dle chuti
sůl, pepř
Postup receptu
Vytisknout
  1. Brambory nastrouháme na hrubém struhadle, prolisujeme česnek, přidáme hladkou mouku, rozmíchané vajíčko a nakrájenou uzeninu.
  2. Celou hmotu ochutíme solí a pepřem, přidáme ještě 3 lžíce smetany ke zjemnění a vše spolu pořádně promícháme.
  3. Takto připravené těsto navrstvíme do olejem vymazaného pekáče a dáme péct.
  4. Pečeme při teplotě 200 stupňů cca půl hodinu.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář