Zapečený BRAMBORÁK v troubě

No komu by se chtělo v tomto teple stát u sporáku a vypékát bramboráčky. Tak jsem to udělala mnohem jednodušší. Vybrala jsem pekáč, vymastila ho pořádně olejem a navrstvila bramborové těsto. Šupla jsem to do trouby a nechala zapéct. Velký bramborák byl na světě, k tomu už jen sklenici mléka a už jen hladových lidí :) Autor: Triniti

Přidal:, 10.5.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Zapečený BRAMBORÁK v troubě

Suroviny

6 ksnastrouhaných brambor
2 stroužkyčesneku
2 lžícesmetany případně mléka
1 lžícihladké mouky
1 ksvejce
100 guzeniny dle chuti
dle chutisůl, pepř

Postup přípravy

  1. Brambory nastrouháme na hrubém struhadle, prolisujeme česnek, přidáme hladkou mouku, rozmíchané vajíčko a nakrájenou uzeninu.
  2. Celou hmotu ochutíme solí a pepřem, přidáme ještě 3 lžíce smetany ke zjemnění a vše spolu pořádně promícháme.
  3. Takto připravené těsto navrstvíme do olejem vymazaného pekáče a dáme péct.
  4. Pečeme při teplotě 200 stupňů cca půl hodinu.