Zapečený camembert v listovém těstě

Když jsem tento recept objevila na internetu, velmi mě oslovil. Po jeho vyzkoušení byl okamžitě zařazen na můj seznam stálých receptů. Dělala jsem ho už hodně krát a pokaždé jsme si super pochutnali. Nejen my, ale i naši hosté, pro které jsem tuto mňamku připravovala. Podle mého názoru se dobré věci mají šířit dál, aby se dostali do povědomí co nejširší veřejnosti, a tato věcička si to rozhodně zaslouží. Autor: Adkas

Přidal:, 23.2.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Zapečený camembert v listovém těstě

Suroviny

listové těsto
kečup
camembert
šunka
brusinková omáčka
pórek
žloutek a mléko na potření
mandle na posypání

Postup přípravy

  1. Listové těsto rozválíme na tloušťku cca 3-4 mm. Já jsem měla 500 g, rozdělila jsem ho na 4 části - jeden plát o rozměru 18x25 cm. Prostředek každého obdélníku potřeme kečupem, přikryjeme dvěma tenkými plátky šunky, položíme kolečko sýra.
  2. Kolečko potřeme brusinkovou omáčkou a navrstvíme nakrájený pórek.
  3. Zabalíme, přitlačíme vidličkou a potřeme rozšlehaným žloutkem, do kterého přidali trochu mléka. Spoj ještě slepte mandlemi, aby se během pečení nerozešel.
  4. Pečeme na 200 stupních cca 25 minut přikryté pečícím papírem. Poslední 3-4 minuty stáhneme papír a necháme zapéct.
  5. Podáváme se zeleninovou oblohou.

Můj blog: Adkas-tastyfood