Zapečený květák

Oběd se dá připravit i bez masa. Někdy mám dny, kdy maso vůbec nemusím, raději si uvařím zeleninu, nebo ji smíchám a dám zapéct. I když se musím přiznat, do tohoto jídla jsem přidala i šunku, musela jsem ji spotřebovat protože se blížíl konec spotřeby, ale jindy ji tam nedávám. Takže klidně i bez šunky. Autor: Adddy

Přidal:, 8.12.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Zapečený květák

Suroviny

1 kskvěták
1 ksmalá konzerva hrášku
1 ksstřední mrkev
15 dkgšunky
10 dkgeidamu
5 dkgnivy
dle chutivegeta
2 ksvejce

Postup přípravy

  1. Květák trošku ovaříme. Mrkev nastrouháme na jemno, šunku nakrájíme na kostičky, nivu nastrouháme na hrubo.
  2. V misce smícháme květák, mrkev, šunku, nivu, hrášek, vegetu a dáme ve vymazané zapékací misce péct.
  3. Ke konci zalijeme 2 vejci, a když se srazí, posypeme eidamem a necháme rozpustit.
  4. Podáváme s bramborem