NejRecept.cz Část dne Oběd Zapečený květák s parmazánem a česnekem
Zapečený květák s parmazánem a česnekem
Recept Zapečený květák s parmazánem a česnekem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Everydaydishes

Nechce se Vám obalovat a smažit květák? Vyzkoušejte tuto vylepšenou variantu hlavního jídla. Jednoduché, rychle připravené a hlavně málo pracné jídlo.

NejLucka NejLucka    ·   28.6.2015

Zapečený květák s parmazánem a česnekem

Nechce se Vám obalovat a smažit květák? Vyzkoušejte tuto vylepšenou variantu hlavního jídla. Jednoduché, rychle připravené a hlavně málo pracné jídlo.

Suroviny

Budeme potřebovat:

1 ks
středně velký květák
3 lžíce
olivový olej
1 stroužek
česnek
2 lžíce
jemně nastrouhaný parmezán
1 lžička
červená mletá paprika
sůl
Postup receptu
Vytisknout
  1. Celý květák vložíme do velkého hrnce s vroucí osolenou vodou a chvíli ho vaříme. Poloměkký ho vyjmeme a necháme okapat, případně ho osušíme papírovým ubrouskem.
  2. Olivový olej smícháme s prolisovaným česnekem a celý květák potřeme česnekovým olejem - použijeme štětec, sprej nebo jen tak rukou. Posypeme ho jemně strouhaným parmazánem, solí a mletou červenou paprikou /můžeme použít i chilli koření v mlýnku, případně jiné koření dle chuti/.
  3. Vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů, dokud květák nechytí krásnou zlatou barvu.
  4. Před podáváním nakrájíme na plátky. Skvělé lehké a jednoduché jídlo. Dobrou chuť!

Zdroj: Everydaydishes

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář