Zapečený květák s parmazánem a česnekem

Recept Zapečený květák s parmazánem a česnekem

Přidal: , 28.6.2015

Kategorie: Oběd

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Nechce se Vám obalovat a smažit květák? Vyzkoušejte tuto vylepšenou variantu hlavního jídla. Jednoduché, rychle připravené a hlavně málo pracné jídlo.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 28.6.2015

Kategorie: Oběd

SUROVINY

Budeme potřebovat:

1 ksstředně velký květák
3 lžíceolivový olej
1 stroužekčesnek
2 lžícejemně nastrouhaný parmezán
1 lžičkačervená mletá paprika
sůl

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Celý květák vložíme do velkého hrnce s vroucí osolenou vodou a chvíli ho vaříme. Poloměkký ho vyjmeme a necháme okapat, případně ho osušíme papírovým ubrouskem.
  2. Olivový olej smícháme s prolisovaným česnekem a celý květák potřeme česnekovým olejem - použijeme štětec, sprej nebo jen tak rukou. Posypeme ho jemně strouhaným parmazánem, solí a mletou červenou paprikou /můžeme použít i chilli koření v mlýnku, případně jiné koření dle chuti/.
  3. Vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů, dokud květák nechytí krásnou zlatou barvu.
  4. Před podáváním nakrájíme na plátky. Skvělé lehké a jednoduché jídlo. Dobrou chuť!

Zdroj: Everydaydishes

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit