Zapečený květák s parmazánem a česnekem
Nechce se Vám obalovat a smažit květák? Vyzkoušejte tuto vylepšenou variantu hlavního jídla. Jednoduché, rychle připravené a hlavně málo pracné jídlo.
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Budeme potřebovat:
1 ksstředně velký květák
3 lžíceolivový olej
1 stroužekčesnek
2 lžícejemně nastrouhaný parmezán
1 lžičkačervená mletá paprika
sůl
- Celý květák vložíme do velkého hrnce s vroucí osolenou vodou a chvíli ho vaříme. Poloměkký ho vyjmeme a necháme okapat, případně ho osušíme papírovým ubrouskem.
- Olivový olej smícháme s prolisovaným česnekem a celý květák potřeme česnekovým olejem - použijeme štětec, sprej nebo jen tak rukou. Posypeme ho jemně strouhaným parmazánem, solí a mletou červenou paprikou /můžeme použít i chilli koření v mlýnku, případně jiné koření dle chuti/.
- Vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů, dokud květák nechytí krásnou zlatou barvu.
- Před podáváním nakrájíme na plátky. Skvělé lehké a jednoduché jídlo. Dobrou chuť!
Zdroj: Everydaydishes
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Zapečený karfiol s parmezánom a cesnakom.
KOMENTÁŘE K RECEPTU