Pokud máte chuť na lehký a přitom chutný oběd, tento zapečený lilek je tou nejlepší volbou. Hotový je téměř okamžitě a přitom vás skvěle zasytí. Pro mě je to jeden z nejoblíbenějších receptů, které v létě připravuji pravidelně. Autor: Jana Podoláková Burkartová
Pokud máte chuť na lehký a přitom chutný oběd, tento zapečený lilek je tou nejlepší volbou. Hotový je téměř okamžitě a přitom vás skvěle zasytí. Pro mě je to jeden z nejoblíbenějších receptů, které v létě připravuji pravidelně. Autor: Jana Podoláková Burkartová
Zapečený lilek je křupavý a šťavnatý. V kombinaci s mletým masem je skutečně dokonalý. Pokud byste neměli lilek, klidně ho můžete nahradit cuketou, přičemž do směsi lze přidat i různé další suroviny – například mozzarellu, eidam nebo dokonce olivy.
Lilek můžete podávat samostatně, případně k němu servírujte vařené brambory. Máte rádi lilek a hodil by se vám další tip, jak ho zpracovat? Vyzkoušejte recept na grilované závitky se sýrovou náplní.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě