Zapékaná brokolice s mletým masem
Výborný oběd pro milovníky brokolice. Bez mletého masa je to skvělá volba i pro vegetariány - je možnost maso nahradit například sójou nebo jinou zeleninou. Dobrou chuť!
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Budeme potřebovat:
900 gčerstvá brokolice
500 gmleté maso
1 kscibule
3 lžíceolej
150 grýže
400 gzakysaná smetana
50 gstrouhaný tvrdý sýr
sůl
pepř
- Připravíme si formu na pečení o velikosti 25 x 25 cm. Dno potřeme olejem.
- Brokolici si očistíme, umyjeme a nakrájíme na růžičky. Vložíme do osolené vody a uvaříme do poloměkka.
- Cibuli si nakrájíme na jemno a na rozpáleném oleji ji osmažíme. Přidáme mleté maso, osolíme, opepříme podle chuti a dusíme do měkka.
- Rýži si uvaříme a následně zamícháme k masu.
- Na dno formy si naskládáme brokolici, navrstvíme mleté masíčko s rýží a znovu naskládáme brokolici. Vrch polijeme zakysanou smetanou a posypeme strouhaným sýrem.
- Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 stupňů cca 40-50 minut. Dobrou chuť!
Zdroj: Citromhab
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Zapekaná brokolica s mletým mäsom.
KOMENTÁŘE K RECEPTU