Zapékaná plněná cuketa

Lehké hlavní jídlo, které vás nasytí na celé odpoledne. Pokud jste vegetarián, vynechejte šunku nebo salám. Přidat můžete samozřejmě různé suroviny, například houby, barevnou papriku, vajíčko, no to, co vám nejvíce chutná. Já jsem už cuketu plnila i mletým masem, vrch jsem také posypala strouhaným sýrem. Byla to tedy dobrota. Podávat to můžete s rýží, bramborami, chlebem nebo i bez přílohy to je fajn. Autor: Katarína

Přidal:, 21.2.2017
Kategorie: Zdravé recepty, Oběd
Recept Zapékaná plněná cuketa

Suroviny

cuketa
cibula
kukuřice
hrášek
brambory
kapie
dietní salám nebo šunka
tvrdý sýr

Postup přípravy

  1. Cuketu omyjeme, překrojíme podélně na polovinu a vydlabeme dužinu.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Zeleninu nakrájíme na malé kousky, salám nebo šunku a tvrdý sýr nastrouháme na velkém struhadle. Vše spolu promícháme, opepříme podle chuti a naplníme cukety.
  3. Zapékáme ve středně vyhřáté troubě (170 st.), dokud zelenina nezměkne. Před koncem můžeme posypat sýrem, pokud nám ještě zbylo.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Když se sýr roztaje můžeme podávat.