Zapékaná zelenina po provensálsky

Recept Zapékaná zelenina po provensálsky

Přidal: , 26.5.2015

Kategorie: Oběd, Přílohy

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Zapékaná zelenina se sýrem, česnekem a bylinkami podle vlastní chuti. Výborná delikatesa. Určitě najdete ve své zahradě plno cuket, tak šup do přípravy této luxusní záležitosti. Příprava je jednoduchá, stačí pouze nakrájet zeleninu a poskládat ji do zapékací misky. Posypat strouhaným sýrem a dát zapéct. Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 26.5.2015

Kategorie: Oběd, Přílohy

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

1 kscuketa
1 kslilek
4 ksrajčata
100 gtvrdého sýru
6 stroužkučesneku
2 snítkyčerstvé bazalky
1 dclolivového oleje
špetkasoli
špetkamletého černého koření

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Cuketu, rajčata a lilek umyjeme a nakrájime na plátky. Pokud je zelenina mladá, můžeme slupky ponechat, když je už zralejší, slupky oloupeme. Plátky zeleniny pravidelně naskládame do pekáče. Posolíme a opepříme podle chuti.
  2. Sýr nakrájíme na plátky. Kousek sýra necháme na strouhání na závěr. Střídavě ukládáme mezi plátky cukety, rajčat a lilku. 4 stroužky česneku taky nakrájíme na tenké plátky a ukládáme mezi zeleninu se sýr. Pokapeme olejem.
  3. Připravíme si zálivku. Olivový olej smícháme se zbylým česnekem, solí, pepřem a nadrobno nakrájenou bazalkou.
  4. Dáme péct do trouby, dokud není zelenina upečená do zlatova. Posypeme zbylým nastrouhaným sýrem a dáme zapéct ještě na 3 minuty.
  5. Můžeme posypat čerstvými bylinkami. Dobrou chuť!
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit