Zapékaná zelenina po provensálsky
Zapékaná zelenina se sýrem, česnekem a bylinkami podle vlastní chuti. Výborná delikatesa. Určitě najdete ve své zahradě plno cuket, tak šup do přípravy této luxusní záležitosti. Příprava je jednoduchá, stačí pouze nakrájet zeleninu a poskládat ji do zapékací misky. Posypat strouhaným sýrem a dát zapéct. Autor: Triniti
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
1 kscuketa
1 kslilek
4 ksrajčata
100 gtvrdého sýru
6 stroužkučesneku
2 snítkyčerstvé bazalky
1 dclolivového oleje
špetkasoli
špetkamletého černého koření
- Sýr nakrájíme na plátky. Kousek sýra necháme na strouhání na závěr. Střídavě ukládáme mezi plátky cukety, rajčat a lilku. 4 stroužky česneku taky nakrájíme na tenké plátky a ukládáme mezi zeleninu se sýr. Pokapeme olejem.
- Připravíme si zálivku. Olivový olej smícháme se zbylým česnekem, solí, pepřem a nadrobno nakrájenou bazalkou.
- Můžeme posypat čerstvými bylinkami. Dobrou chuť!
KOMENTÁŘE K RECEPTU