Zapékaná zelenina po provensálsky

Zapékaná zelenina se sýrem, česnekem a bylinkami podle vlastní chuti. Výborná delikatesa. Určitě najdete ve své zahradě plno cuket, tak šup do přípravy této luxusní záležitosti. Příprava je jednoduchá, stačí pouze nakrájet zeleninu a poskládat ji do zapékací misky. Posypat strouhaným sýrem a dát zapéct. Autor: Triniti

Přidal:, 26.5.2015
Kategorie: Oběd, Přílohy
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Zapékaná zelenina po provensálsky

Suroviny

1 kscuketa
1 kslilek
4 ksrajčata
100 gtvrdého sýru
6 stroužkučesneku
2 snítkyčerstvé bazalky
1 dclolivového oleje
špetkasoli
špetkamletého černého koření

Postup přípravy

  1. Cuketu, rajčata a lilek umyjeme a nakrájime na plátky. Pokud je zelenina mladá, můžeme slupky ponechat, když je už zralejší, slupky oloupeme. Plátky zeleniny pravidelně naskládame do pekáče. Posolíme a opepříme podle chuti.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Sýr nakrájíme na plátky. Kousek sýra necháme na strouhání na závěr. Střídavě ukládáme mezi plátky cukety, rajčat a lilku. 4 stroužky česneku taky nakrájíme na tenké plátky a ukládáme mezi zeleninu se sýr. Pokapeme olejem.
  3. Připravíme si zálivku. Olivový olej smícháme se zbylým česnekem, solí, pepřem a nadrobno nakrájenou bazalkou.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Dáme péct do trouby, dokud není zelenina upečená do zlatova. Posypeme zbylým nastrouhaným sýrem a dáme zapéct ještě na 3 minuty.
  5. Můžeme posypat čerstvými bylinkami. Dobrou chuť!Tip: Jahodový džem bez chemie