NejRecept.cz Část dne Oběd Zapékaná zelenina po provensálsky
Zapékaná zelenina po provensálsky
Recept Zapékaná zelenina po provensálsky
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Triniti Triniti    ·   26.5.2015

Zapékaná zelenina po provensálsky

Zapékaná zelenina se sýrem, česnekem a bylinkami podle vlastní chuti. Výborná delikatesa. Určitě najdete ve své zahradě plno cuket, tak šup do přípravy této luxusní záležitosti. Příprava je jednoduchá, stačí pouze nakrájet zeleninu a poskládat ji do zapékací misky. Posypat strouhaným sýrem a dát zapéct. Autor: Triniti

20 min
Čas přípravy
18 min
Čas vaření
Suroviny
1 ks
cuketa
1 ks
lilek
4 ks
rajčata
100 g
tvrdého sýru
6 stroužku
česneku
2 snítky
čerstvé bazalky
1 dcl
olivového oleje
špetka
soli
špetka
mletého černého koření
Postup receptu
Vytisknout
  1. Cuketu, rajčata a lilek umyjeme a nakrájime na plátky. Pokud je zelenina mladá, můžeme slupky ponechat, když je už zralejší, slupky oloupeme. Plátky zeleniny pravidelně naskládame do pekáče. Posolíme a opepříme podle chuti.
  2. Sýr nakrájíme na plátky. Kousek sýra necháme na strouhání na závěr. Střídavě ukládáme mezi plátky cukety, rajčat a lilku. 4 stroužky česneku taky nakrájíme na tenké plátky a ukládáme mezi zeleninu se sýr. Pokapeme olejem.
  3. Připravíme si zálivku. Olivový olej smícháme se zbylým česnekem, solí, pepřem a nadrobno nakrájenou bazalkou.
  4. Dáme péct do trouby, dokud není zelenina upečená do zlatova. Posypeme zbylým nastrouhaným sýrem a dáme zapéct ještě na 3 minuty.
  5. Můžeme posypat čerstvými bylinkami. Dobrou chuť!
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář