NejRecept.cz Maso Vepřové maso Zapékané brambory s kysaným zelím
Zapékané brambory s kysaným zelím
Recept Zapékané brambory s kysaným zelím
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Marta Mlyn

Toto je vzpomínka na mou babičku. Já jsem si recept trošku upravila, přidala jsem mleté ​​maso. Kdysi to bylo jídlo chudých - brambory měl každý, kysané zelí si naložili do sudů a slanina také nemohla chybět :)

Marta Mlyn    ·   24.4.2019

Zapékané brambory s kysaným zelím

Toto je vzpomínka na mou babičku. Já jsem si recept trošku upravila, přidala jsem mleté ​​maso. Kdysi to bylo jídlo chudých - brambory měl každý, kysané zelí si naložili do sudů a slanina také nemohla chybět :)

40 min
Čas přípravy
90 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
cca 1 kg
pomletá ​​plec
cca 1 kg
brambory
7 dcl
kysané zelí
cca 150 g
slaninka
1 ks
větší cibule
4 stroužky
česneku
sůl, pepř
kmín
mletá červená paprika
olej
zakysaná smetana
Postup receptu
Vytisknout
40 min
Čas přípravy
90 min
Čas vaření
  1. Slaninu nakrájím na kostičky. Na pánev naliju trošku oleje, přidám slaninu a trochu ji osmahnu. Přidám nakrájenou cibuli a česnek. Krátce restuji a když je to osmažené odstavím a přidám červenou mleté ​​papriku.
  2. Potom tu slaninu přidám do mletého masa, osolím, opepřím, přidám kmín a promíchám.
  3. Brambory nakrájím na plátky, dám trochu oleje na pekáč a začnu skládat. Brambory osolím, opepřím a posypu kmínem. Na brambory dám připravené maso, na maso kysané zelí a druhou polovinu brambor. Osolím, opepřím, posypu kmínem a pokapu olejem.
  4. Přikryji alobalem a peču ve vyhřáté troubě na 200 st. cca 1 hod.
  5. Vezmu alobal a ještě dopékám asi 30 min.
  6. Podávám se zakysanou smetanou.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář