Zapékané brambory s kysaným zelím

Toto je vzpomínka na mou babičku. Já jsem si recept trošku upravila, přidala jsem mleté ​​maso. Kdysi to bylo jídlo chudých - brambory měl každý, kysané zelí si naložili do sudů a slanina také nemohla chybět :)

Přidal:, 24.4.2019
Kategorie: Vepřové, Maso, Oběd
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Zapékané brambory s kysaným zelím

Suroviny

cca 1 kgpomletá ​​plec
cca 1 kgbrambory
7 dclkysané zelí
cca 150 gslaninka
1 ksvětší cibule
4 stroužkyčesneku
sůl, pepř
kmín
mletá červená paprika
olej
zakysaná smetana

Postup přípravy

  1. Slaninu nakrájím na kostičky. Na pánev naliju trošku oleje, přidám slaninu a trochu ji osmahnu. Přidám nakrájenou cibuli a česnek. Krátce restuji a když je to osmažené odstavím a přidám červenou mleté ​​papriku.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Potom tu slaninu přidám do mletého masa, osolím, opepřím, přidám kmín a promíchám.
  3. Brambory nakrájím na plátky, dám trochu oleje na pekáč a začnu skládat. Brambory osolím, opepřím a posypu kmínem. Na brambory dám připravené maso, na maso kysané zelí a druhou polovinu brambor. Osolím, opepřím, posypu kmínem a pokapu olejem.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Přikryji alobalem a peču ve vyhřáté troubě na 200 st. cca 1 hod.
  5. Vezmu alobal a ještě dopékám asi 30 min.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  6. Podávám se zakysanou smetanou.