Zapékané holubky, které chutnají fantasticky. Pokud jednou vyzkoušíte, jiné dělat nebudete.

Klasické slovenské holubky se připravují ve velkém hrnci na sporáku. Někde jsem však (už si ani nepamatuji kde) ochutnala holubky zapékané v troubě. Byly opravdu fantastické, tak jsem si vypýtala recept. Recept jsem založila do mé kuchařské knížky a samozřejmě jsem na něj zapomněla. Teď jsem v něm listovala a vzpomněla si, tak jsem hned vyzkoušela. Autor: Triniti

Přidal:, 23.4.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Zapékané holubky, které chutnají fantasticky. Pokud jednou vyzkoušíte, jiné dělat nebudete.

Suroviny

Základ:
500 gmleté ​​maso (hovězí, vepřové 1: 1)
150 guvařená rýže
1 kscibule
mletá paprika
česnek
sůl, pepř
vepřové sádlo
Dále:
2 bal.rajčatový protlak
1 kszelí
1 PLvepřové sádlo
500 gkysané zelí
podle chutimletý kmín

Postup přípravy

  1. Na náplň smícháme všechny suroviny na základ. Cibuli nakrájíme na co nejjemnější kousky. Vepřové sádlo přidáváme rozpuštěné teplé a tak promícháme. Já jsem přidávala i vepřové maso i hovězí v poměru 1: 1. Ochutíme solí, pepřem paprikou. Nic nerestujeme, mícháme surové.
  2. Zelí dáme vařit vcelku do horké vody tak, že košťál jsme opatrně vykrojili ostrým nožem. Pomalu odstraňujeme listy (oni se začnou samy oddělovat). Vodu nevylévejte, ale přidáme do ní protlak a budeme to používat dále v postupu.
  3. Na pánvi osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené kysané zelí a ochutíme solí, pepřem, kmínem a přidáme i 1 bal. protlaku. Necháme chvíli dusit a odstavíme.
  4. Zelné listy naplníme masovou směsí, zakroutíme tak, aby maso nebylo vidět a poklademe na plech, který jsme vystlali orestovaným kyselým zelím. Holubky zalijeme vodou, ve které jsme vařili zelí a přidali jsme do ní i 1 bal. protlaku .Zalijeme je tak, aby byly mírně ponořené, aby se měly v čem vařit. Pokud nalijete málo, tak sledujte a během pečení dolijte.
  5. Připravený plech dáme do trouby a pečeme při teplotě 200 stupňů asi 1 hodinu.