NejRecept.cz Maso Vepřové maso Zapékané vepřové řízky s omáčkou
Zapékané vepřové řízky s omáčkou
Recept Zapékané vepřové řízky s omáčkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Emília Raganová    ·   26.6.2018

Zapékané vepřové řízky s omáčkou

Dnes zapékané vepřové řízky s majonézou a tvrdým sýrem. Jako přílohu jsem zvolila rýži a samozřejmě na talíři nesměla chybět ani zeleninová obloha. Rajčata konečně ze zahrady, ne ty z obchodu, které nemají vůbec žádnou chuť. Už se těším i na papriku a okurky. Už je pomaličku začíná být vidět :) Autor: Milka

Sdílet na Facebooku
Suroviny
8 ks
řízky z kare
2 ks
vajíčka
mouka, sůl, koření, vegeta
dle potřeby
majonéza
1 dl
oleje
2 dl
vývaru
8 ks
plátkového tvrdého sýra
1 sýr
Karička v tubě
1 ČL
provensálské koření
Postup receptu
Vytisknout
  1. Naklepané řízky osolíme, opepříme, natřeme majonézou, obalíme v hladké mouce, ve vajíčku a opečeme na pánvi jako klasický řízek, nejprve tou stranou bez majonézy, pak opatrně obrátíme.
  2. Potom řízky znovu potřeme majonézou a uložíme je na pekáč, který jsme natřeli 1 dl oleje a podlijeme
    2 dl vývaru.
  3. Řízky přikryjeme alobalem matnou stranou nahoru a necháme a necháme dusit 20 minut při 200 ° C.
  4. Pak alobal odkryjeme, řízky přikryjeme plátkový sýrem a dáme zapéct na 7 minut.
  5. Mezitím si rozmícháme sýr se zakysanou smetanou nebo tatarkou a přidáme provensálské koření.
  6. Řízky podáváme s rýží nebo opékanými bramborami, sýrovou omáčkou a obložíme zeleninou.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář