Zapékané vepřové řízky s omáčkou

Dnes zapékané vepřové řízky s majonézou a tvrdým sýrem. Jako přílohu jsem zvolila rýži a samozřejmě na talíři nesměla chybět ani zeleninová obloha. Rajčata konečně ze zahrady, ne ty z obchodu, které nemají vůbec žádnou chuť. Už se těším i na papriku a okurky. Už je pomaličku začíná být vidět :) Autor: Milka

Přidal:, 26.6.2018
Kategorie: Hlavní jídla
Zapékané vepřové řízky s omáčkou

Suroviny

8 ksřízky z kare
2 ksvajíčka
mouka, sůl, koření, vegeta
dle potřebymajonéza
1 dloleje
2 dlvývaru
8 ksplátkového tvrdého sýra
1 sýrKarička v tubě
1 ČLprovensálské koření

Postup přípravy

  1. Naklepané řízky osolíme, opepříme, natřeme majonézou, obalíme v hladké mouce, ve vajíčku a opečeme na pánvi jako klasický řízek, nejprve tou stranou bez majonézy, pak opatrně obrátíme.
  2. Potom řízky znovu potřeme majonézou a uložíme je na pekáč, který jsme natřeli 1 dl oleje a podlijeme
    2 dl vývaru.
  3. Řízky přikryjeme alobalem matnou stranou nahoru a necháme a necháme dusit 20 minut při 200 ° C.
  4. Pak alobal odkryjeme, řízky přikryjeme plátkový sýrem a dáme zapéct na 7 minut.
  5. Mezitím si rozmícháme sýr se zakysanou smetanou nebo tatarkou a přidáme provensálské koření.
  6. Řízky podáváme s rýží nebo opékanými bramborami, sýrovou omáčkou a obložíme zeleninou.