Zapékaný karfiol se šunkou a sýrem
Zapékaný květák se šunkou a dresinkem ze zakysané smetany. Autor: Majka0407
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
SUROVINY
Budeme potřebovat:
květák
šunka
zakysaná smetana
vajíčka
hladká mouka
sůl
pepř
mletá červená paprika
majoránka
kmín
sýr na strouhání
máslo
- Připravíme si zapékací misku, kterou důkladně vymažeme máslem.
- Květák nakrájíme na růžičky a uvaříme ho v osolené vodě do poloměkka. Uvařený květák přecedíme a uložíme ho do zapékací misky.
- Navrstvíme šunku, kterou jsme nakrájeli na nudle a připravíme si zálivku.
- Zakysanou smetanu důkladně utřeme s vajíčky, moukou a kořením podle chuti. Zalijeme celý květák a dáme zapéct do trouby při teplotě 180 stupňů do zlata. Těsně před koncem pečení nastrouháme na vrch sýr a necháme ještě chvíli zapéct. Dobrou chuť!
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Blumenkohl mit Schinken und Käse überbacken an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Sonkával és sajttal sült karfiol.
KOMENTÁŘE K RECEPTU