NejRecept.cz Zdravé recepty Fitness Zapékaný květák se sýrem a rajčaty
Zapékaný květák se sýrem a rajčaty
Recept Zapékaný květák se sýrem a rajčaty
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Jaja79    ·   9.2.2022

Zapékaný květák se sýrem a rajčaty

I bych řekla, že to chtělo konečně něco bez masa, ale nakonec jsem přidala šunku. I když není maso jako maso. Klidně můžete šunku vynechat a můžete toto jídlo zařadit mezi klasiku pro vegetariány. Vajíčko a sýr nesmí chybět, tak jako zapečená šťavnatá rajčata na vrchu. Autor: Jaja

35 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
1 ks
květák
150 g
tvrdý sýr
100 g
šunka
2 ks
vejce
100 ml
smetana na vaření
podle chuti
sůl
podle chuti
pepř
podle potřeby
cherry rajčata
Postup receptu
Vytisknout
  1. Květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Necháme trochu vychladnout a nakrájíme na drobné kousky. Rovněž na malé kousky nakrájíme šunku a sýr nastrouháme na hrubém struhadle. 2/3 sýra použijeme k plnění a zbytek k posypání na vrch.
  2. Připravíme si zapékací mísu, kterou vymažeme olejem, vložíme květák, nakrájenou šunku, nastrouhaný sýr a promícháme. Hezky uhladíme a zalijeme smetanou, ve které jsme rozšlehali vajíčka. Osolíme, opepříme a dáme péct do předem vyhřáté trouby.
  3. Pečeme při teplotě 220 stupňů asi 20 minut.
  4. Těsně před dokončením posypeme sýrem, poklademe rajčata a zapečeme.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář