Zapékaný květák se sýrem a rajčaty
I bych řekla, že to chtělo konečně něco bez masa, ale nakonec jsem přidala šunku. I když není maso jako maso. Klidně můžete šunku vynechat a můžete toto jídlo zařadit mezi klasiku pro vegetariány. Vajíčko a sýr nesmí chybět, tak jako zapečená šťavnatá rajčata na vrchu. Autor: Jaja
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
1 kskvěták
150 gtvrdý sýr
100 gšunka
2 ksvejce
100 mlsmetana na vaření
podle chutisůl
podle chuti pepř
podle potřebycherry rajčata
- Květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Necháme trochu vychladnout a nakrájíme na drobné kousky. Rovněž na malé kousky nakrájíme šunku a sýr nastrouháme na hrubém struhadle. 2/3 sýra použijeme k plnění a zbytek k posypání na vrch.
- Připravíme si zapékací mísu, kterou vymažeme olejem, vložíme květák, nakrájenou šunku, nastrouhaný sýr a promícháme. Hezky uhladíme a zalijeme smetanou, ve které jsme rozšlehali vajíčka. Osolíme, opepříme a dáme péct do předem vyhřáté trouby.
- Pečeme při teplotě 220 stupňů asi 20 minut.
- Těsně před dokončením posypeme sýrem, poklademe rajčata a zapečeme.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Zapekaný karfiol so syrom a paradajkami.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Zapiekany kalafior z serem i pomidorami.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Blumenkohl-Auflauf mit Käse und Tomaten an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Sajttal és paradicsommal sült karfiol.
KOMENTÁŘE K RECEPTU