Zapékaný květák se sýrem a rajčaty

Recept Zapékaný květák se sýrem a rajčaty

Přidal: Jaja79, 9.2.2022

Kategorie: Fitness, Zdravé recepty, Oběd, Část dne, Večeře

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

I bych řekla, že to chtělo konečně něco bez masa, ale nakonec jsem přidala šunku. I když není maso jako maso. Klidně můžete šunku vynechat a můžete toto jídlo zařadit mezi klasiku pro vegetariány. Vajíčko a sýr nesmí chybět, tak jako zapečená šťavnatá rajčata na vrchu. Autor: Jaja

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Jaja79, 9.2.2022

Kategorie: Fitness, Zdravé recepty, Oběd, Část dne, Večeře

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

1 kskvěták
150 gtvrdý sýr
100 gšunka
2 ksvejce
100 mlsmetana na vaření
podle chutisůl
podle chuti pepř
podle potřebycherry rajčata

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Necháme trochu vychladnout a nakrájíme na drobné kousky. Rovněž na malé kousky nakrájíme šunku a sýr nastrouháme na hrubém struhadle. 2/3 sýra použijeme k plnění a zbytek k posypání na vrch.
  2. Připravíme si zapékací mísu, kterou vymažeme olejem, vložíme květák, nakrájenou šunku, nastrouhaný sýr a promícháme. Hezky uhladíme a zalijeme smetanou, ve které jsme rozšlehali vajíčka. Osolíme, opepříme a dáme péct do předem vyhřáté trouby.
  3. Pečeme při teplotě 220 stupňů asi 20 minut.
  4. Těsně před dokončením posypeme sýrem, poklademe rajčata a zapečeme.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit