Zaplétaný mazanec

Vypadá to na první pohled složitě, ale po pár marných pokusech jsem to dala a věřím, že Vám se taky zadaří :) Vypadá skvěle a chutná ještě lépe. Vrch jsem posypávala sekanými mandlemi. Autor: Danka

Přidal:, 16.4.2019
Kategorie: Sváteční pečení, Mazanec, Pečivo, Velikonoce
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Zaplétaný mazanec

Suroviny

600 ghladké mouky
100 gkrystalu
1 bal.vanilkový cukr
200 mlvlažného mléka
100 mlvlažné vody
60 gzměklého tuku (já dala máslo a těsto krásně voní)
20 gčerstvého droždí
kůra z 1/2 citronu
1 ksvejce
1 lžičkasoli

Postup přípravy

  1. U nás zaděláno v pekárně, po vykynutí rozdělit na šest dílů, vyválet dlouhé válečky, zaplést dle návodu.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Oba konce copu stočit dospod, jako byste je chtěli spojit a spojem položit na plech.
  3. Nechat cca 45 minut kynout, pak potřít vejcem a péct asi 45 minut na 170 stupňů.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky