NejRecept.cz Část dne Oběd Zapomeňte na suché maso. Tyto plněné masové rolky překonají všechna očekávání.
Zapomeňte na suché maso. Tyto plněné masové rolky překonají všechna očekávání.
Recept Zapomeňte na suché maso. Tyto plněné masové rolky překonají všechna očekávání.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se

Tyto plněné steaky jsem dělala nedávno k nedělnímu obědu. Celá rodina si výborně pochutnala a od té doby je pořád chtějí. Plánuji je proto udělat znovu, ale tentokrát trochu jinak. Recept se totiž dá upravit na desítky způsobů, takže vždy můžete uvařit něco nového.

SOS Kitchen SOS Kitchen    ·   25.1.2025

Zapomeňte na suché maso. Tyto plněné masové rolky překonají všechna očekávání.

Tyto plněné steaky jsem dělala nedávno k nedělnímu obědu. Celá rodina si výborně pochutnala a od té doby je pořád chtějí. Plánuji je proto udělat znovu, ale tentokrát trochu jinak. Recept se totiž dá upravit na desítky způsobů, takže vždy můžete uvařit něco nového.

30 min
Čas přípravy
70 min
Čas vaření
Suroviny
10 ks
steaky (kuřecí, vepřové, telecí maso)
podle chuti
sůl
podle chuti
mletý černý pepř
10 – 12 ks
malé sterilizované okurky
350 g
cibule
podle potřeby
olivový olej
700 – 800 ml
kuřecí vývar
2 ks
bobkový list
1 lžička
mletá červená paprika
2 lžíce
hladká mouka
100 ml
voda
100 ml
smetana na vaření
Postup receptu
Vytisknout
30 min
Čas přípravy
70 min
Čas vaření

To, jaké maso použijete na steaky, záleží čistě na vašich preferencích. Já mám nejraději vepřové maso, které je šťavnaté a chutné, ale když ho nemám doma, skvěle poslouží i kuřecí. Obměnit se následně dá i samotná náplň. Klidně ji můžete rozšířit o různé další ingredience podle chuti.

  1. Steaky naklepeme na tloušťku 3 mm. Osolíme je a opepříme.
  2. Kyselé okurky slijeme a podélně nakrájíme.
  3. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké proužky, které osmažíme na olivovém oleji. Smažíme je přibližně 10 až 12 minut. Jakmile lehce zhnědnou, osolíme je a stáhneme z ohně.
  4. Naklepané a osolené maso naplníme cibulí a okurkami, zatočíme a zajistíme párátkem. Takto připravené rolky opékáme na oleji přibližně 15 až 20 minut. Poté je podlijeme kuřecím vývarem, snížíme teplotu a přidáme bobkové listy a mletou papriku. Pánev přikryjeme a vaříme 30 minut.
  5. V misce smícháme hladkou mouku a vodu, směs přilijeme k masu a zvýšíme teplotu. Vaříme ještě 5 až 6 minut a následně přilijeme smetanu. Nakonec vše dochutíme solí a mletým černým pepřem, přidáme trochu vývaru, povaříme 2 až 3 minuty a stáhneme z ohně.

Hotové rolky můžeme servírovat s různými přílohami. Skvěle se k nim hodí vařené i pečené brambory nebo rýže. A nezapomínejte ani na salát z čerstvé zeleniny, který maso perfektně doplní a zaručí ten nejlepší chuťový zážitek.

Video recept:

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář