NejRecept.cz Sladká jídla Rýžový nákyp Zapomeňte na všechny bublaniny a připravte si perfektní sladký oběd. Rýžový nákyp s tvarohem, borůvkami a švestkami.
Zapomeňte na všechny bublaniny a připravte si perfektní sladký oběd. Rýžový nákyp s tvarohem, borůvkami a švestkami.
Recept Zapomeňte na všechny bublaniny a připravte si perfektní sladký oběd. Rýžový nákyp s tvarohem, borůvkami a švestkami.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   3.6.2024

Zapomeňte na všechny bublaniny a připravte si perfektní sladký oběd. Rýžový nákyp s tvarohem, borůvkami a švestkami.

Pokud jste již přesyceni různými bublaninami a hledáte něco nového, vyzkoušejte náš recept na rýžový nákyp. Tento lahodný dezert je skvělou alternativou, která vám umožní využít různé druhy ovoce podle vaší chuti. Můžete do něj přidat například jablka, hrušky, švestky nebo lesní plody. Rýžový nákyp je snadný na přípravu a jeho jemná, krémová konzistence v kombinaci s ovocem potěší každého. Autor: Jana Jančíková

30 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Suroviny
300 g
rýže
špetka
sůl
50 g
máslo
3/4 l
mléko
3 ks
vejce
podle chuti
krystalový cukr
250 g
vaničkový tvaroh
1/2 ks
vanilkový pudink
podle chuti
krystalový cukr
1 ks
vejce
100 g
krystalový cukr do sněhu
dle potřeby
borůvky
podle potřeby
švestky (může být i kompot)
na nakrájení navrch
máslo
Postup receptu
Vytisknout
  1. Propláchnutou rýži uvaříme v mléce s máslem a cukrem na mírném stupni.
  2. Rýži necháme vychladnout a poté do ní vmícháme žloutky a cukr podle chuti. Z bílků a 100 g krystalového cukru si utřeme sníh a vmícháme jej do rýžové směsi.
  3. Mísu pořádně vymažeme máslem a nalijeme do ní půlku směsi.
  4. Na směs rozetřeme tvaroh utřený s cukrem, vajíčkem a pudinkem a poklademe na něj ovoce.
  5. Na ovoce nalijeme druhou půlku rýže.
  6. Na celý nákyp poklademe nakrájené plátky másla, nešetříme, aby nákyp nebyl suchý.
  7. Pečeme asi 40 minut na 180 stupních.
  8. Pokud chcete, můžete vršek nákypu ještě před dopečením potřít sněhem z bílků, ale není to nutné.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář