Makový závin peču pravidelně. Obvykle ale nechávám těsto kynout klasicky – v suché nádobě na teplém místě. Tentokrát jsem ale použila trochu zapomenutý recept našich babiček a zamíchané těsto jsem nechala vykynout ve vodě. Výsledkem byl dokonale nadýchaný koláč, na kterém si pochutnala celá rodina. Autor: Blanka Kozáková
Makový závin peču pravidelně. Obvykle ale nechávám těsto kynout klasicky – v suché nádobě na teplém místě. Tentokrát jsem ale použila trochu zapomenutý recept našich babiček a zamíchané těsto jsem nechala vykynout ve vodě. Výsledkem byl dokonale nadýchaný koláč, na kterém si pochutnala celá rodina. Autor: Blanka Kozáková
Kynuté těsto je vděčné. Dá se z něj připravit mnoho koláčů, které potěší chuťové buňky a dobře zasytí. Pokud byste ho chtěli připravit trochu jinak a zajistit, že po upečení bude perfektně nadýchané, vyzkoušejte ho nechat kynout ve vodě.
Hotové záviny nechte vychladnout a poté je nakrájejte. Před podáváním je můžete posypat moučkovým cukrem. Pokud nejste milovníkem makové náplně, vyměňte ji za ořechovou, kakaovou nebo jakoukoli jinou podle svých představ.
Každý den nejlepší recepty a články
Krátké video ochutnávky, kterým neodoláte
Vybírejte z nejlepších receptů na jednom místě