Zaručeně nejlepší fánky ze zakysané smetany

Recept Zaručeně nejlepší fánky ze zakysané smetany
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

S těstem se pracuje luxusně. Vůbec se nelepí a fánky jsou krásné nadýchané. Pokud chcete fánky hrubší, neválejte těsto příliš tence. Autor: Jaja

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

300 ghladká mouka
70 gmáslo
2 PLmoučkový cukr
2 ksžloutky
6 PLzakysaná smetana
2 PLrum
špetkasůl

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Všechny suroviny zpracujeme v misce na jemné těsto. Pokud je nutné, přidejte ještě zakysanou smetanu.
  2. Těsto rozválíme na požadovanou tloušťku a nakrájíme malé obdélníky.
  3. Do středu každého obdélníka uděláme rádýlkem řez, přes který provlékneme kraje.
  4. Smažíme v dostatečném množství oleje dozlatova a na talíři je poprášíme moučkovým cukrem.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit