NejRecept.cz Dezerty Moučníky Zaručeně nejlepší fánky ze zakysané smetany
Zaručeně nejlepší fánky ze zakysané smetany
Recept Zaručeně nejlepší fánky ze zakysané smetany
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Jaja79    ·   12.2.2020

Zaručeně nejlepší fánky ze zakysané smetany

S těstem se pracuje luxusně. Vůbec se nelepí a fánky jsou krásné nadýchané. Pokud chcete fánky hrubší, neválejte těsto příliš tence. Autor: Jaja

35 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
300 g
hladká mouka
70 g
máslo
2 PL
moučkový cukr
2 ks
žloutky
6 PL
zakysaná smetana
2 PL
rum
špetka
sůl
Postup receptu
Vytisknout
  1. Všechny suroviny zpracujeme v misce na jemné těsto. Pokud je nutné, přidejte ještě zakysanou smetanu.
  2. Těsto rozválíme na požadovanou tloušťku a nakrájíme malé obdélníky.
  3. Do středu každého obdélníka uděláme rádýlkem řez, přes který provlékneme kraje.
  4. Smažíme v dostatečném množství oleje dozlatova a na talíři je poprášíme moučkovým cukrem.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář