NejRecept.cz Dezerty Koláče Zasněžené kakaové sněhové koule ve stylu krtkova dortu s lahodným termixovým krémem a nutellovým překvapením.
Zasněžené kakaové sněhové koule ve stylu krtkova dortu s lahodným termixovým krémem a nutellovým překvapením.
Recept Zasněžené kakaové sněhové koule ve stylu krtkova dortu s lahodným termixovým krémem a nutellovým překvapením.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Kakaové sněhové koule jsou něco na styl slavnostních jednohubek. Takové dezerty jsou nyní novým trendem na různé oslavy, pohoštění a pracovní večírky. Vezmete si jeden kousek a odcházíte. Nechala jsem se inspirovat od mé kolegyně, ale recept jsem si trochu upravila a vznikl z toho opravdu neskutečně chutný výsledek. Určitě vyzkoušejte. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   9.12.2024

Zasněžené kakaové sněhové koule ve stylu krtkova dortu s lahodným termixovým krémem a nutellovým překvapením.

Kakaové sněhové koule jsou něco na styl slavnostních jednohubek. Takové dezerty jsou nyní novým trendem na různé oslavy, pohoštění a pracovní večírky. Vezmete si jeden kousek a odcházíte. Nechala jsem se inspirovat od mé kolegyně, ale recept jsem si trochu upravila a vznikl z toho opravdu neskutečně chutný výsledek. Určitě vyzkoušejte. Autor: Karambola

55 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

3 ks
vejce
trochu
vanilková esence
170 g
krystalový cukr
200 ml
olej
200 ml
mléko
280 g
hladká mouka
30 g
kakao
15 g
prášek do pečiva

Střed:

125 g
kakaovo-tvarohový termix
2 lžíce
Nutella

Krém:

250 ml
smetana ke šlehání
250 g
mascarpone
4 lžíce
moučkový cukr
Postup receptu
Vytisknout
55 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření

Nadýchané a tak dobré. Přesně takové jsou tyto zasněžené koule, které můžete připravit na svátky, narozeniny nebo jen tak, během týdne. Když je naservírujete blízkým, určitě nezůstanou jen u jednoho kousku.

  1. Vejce vyšleháme s krystalovým cukrem a vanilkovou esencí do tuhé pěny, do které postupně přilijeme mléko a olej. Nakonec přidáme mouku, kakao a prášek do pečiva. Krátce prošleháme a připravené těsto nalijeme na plech s pečicím papírem o velikosti 43 × 33 cm.
  2. Pečeme při teplotě 180 °C asi 20 minut. Sledujeme.
  3. Po upečení z těsta vykrojíme kolečka, která přeložíme na čistý plech. Zbylé těsto rukama rozdrobíme do misky a odložíme na finální zdobení.
  4. Vyšleháme krém – mascarpone, smetanu ke šlehání a moučkový cukr vyšleháme do hustého krému. Krém přendáme do cukrářského sáčku s rovnou špičkou.
  5. Každé kolečko potřeme mlékem a cukrářským sáčkem vytvoříme obrubu. Doprostřed dáme nutellovou náplň (jen smícháme termix s Nutellou) a cukrářským sáčkem uzavřeme nutellový krém. Poté takto nastříkaný kousek posypeme rozdrceným těstem a uložíme do lednice. Před podáváním vrch posypeme moučkovým cukrem.

Spojení svěžího krému a čokoládového středu je zajímavé a velmi dobré. Na přípravu čokoládové náplně můžeme použít nejen koupenou, ale i domácí Nutellu. Tu si vytvoříme rozmixováním lískových oříšků, kakaa a medu.

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář