NejRecept.cz Podle ovoce Rybíz Zasněžený hrnkový koláč s rybízem. Rybíz se nepřidává do těsta, ale pouze do sněhu, proto je koláč vynikající.
Zasněžený hrnkový koláč s rybízem. Rybíz se nepřidává do těsta, ale pouze do sněhu, proto je koláč vynikající.
Recept Zasněžený hrnkový koláč s rybízem. Rybíz se nepřidává do těsta, ale pouze do sněhu, proto je koláč vynikající.
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Mishenka

Sezóna rybízu je v plném proudu, a tak vám dnes přináším recept na tento osvědčený tradiční koláč, ve kterém se kombinuje nadýchanost piškotu, rybíz a lahodný sníh. Celý koláč vypadá, jako by vrstvu ovoce zasypal sníh, a chutná stejně výborně. Doslova se rozplývá na jazyku. Navíc je jeho příprava jednoduchá a rychlá. Ovoce se nepřidává do těsta, ale jen do sněhu.

Mishenka Mishenka    ·   17.6.2024

Zasněžený hrnkový koláč s rybízem. Rybíz se nepřidává do těsta, ale pouze do sněhu, proto je koláč vynikající.

Sezóna rybízu je v plném proudu, a tak vám dnes přináším recept na tento osvědčený tradiční koláč, ve kterém se kombinuje nadýchanost piškotu, rybíz a lahodný sníh. Celý koláč vypadá, jako by vrstvu ovoce zasypal sníh, a chutná stejně výborně. Doslova se rozplývá na jazyku. Navíc je jeho příprava jednoduchá a rychlá. Ovoce se nepřidává do těsta, ale jen do sněhu.

20 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Suroviny
2 a 1/2 hrnku
polohrubá mouka
3/4 hrnku
moučkový cukr
4 ks
žloutek
1 ks
vanilkový cukr
1 ks
kypřicí prášek
3/4 hrnku
olej
3/4 hrnku
mléko

Sněhová peřina:

1/2 hrnku
moučkový cukr
4 ks
bílek
1 hrnek
černý nebo červený rybíz
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
  1. Žloutky spolu s moučkovým a vanilkovým cukrem vyšleháme do pěny.
  2. Postupně přidáváme olej, mléko a mouku s práškem do pečiva.
  3. Těsto vylijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech.
  4. Z bílků a cukru vyšleháme sníh a jemně přimícháme rybíz.
  5. Sníh s rybízem dáme na těsto.
  6. Pečeme asi 35-40 min na 170 stupních, je třeba si zkontrolovat propečení piškotu pomocí párátka.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář