NejRecept.cz Dezerty Štrůdly a záviny Závin z domácí pekárny
Závin z domácí pekárny
Recept Závin z domácí pekárny
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
sonizna    ·   14.6.2016

Závin z domácí pekárny

Závin z domácí pekárny. Vynikajíci! Autor: sonizna

45 min
Čas přípravy
60 min
Čas vaření
Suroviny
1/4 hrnku
mléko polotučné
150 g
povidla švestková
70 g
mák mletý
1 balení
instantní droždí
1 špetka
sůl
550 g
mouka hladká
70 g
sádlo
1 balení
vanilkový cukr
2 ks
žloutek
60 g
cukr moučka
300 ml
mléko polotučné - do těsta
Postup receptu
Vytisknout
  1. Do domácí pekárny nalijeme vlažné mléko a žloutky, rozpuštěné, ale studené sádlo, špetku soli, mouku, oba cukry a vanilkový prášek. Necháme vypracovat kynuté těsto.
  2. Mezitím si mletý mák zalijeme horkým mlékem a necháme chvíli odstát. Přidáme povidla a pořádně je rozmícháme.
  3. Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly, a z každého vytvoříme štrúdl, který naplníme povidlovo-makovou náplní.
  4. Do formy do pekárny naskládáme všechny štrúdly na sebe a necháme ještě 20 minut kynout. Poté nastavíme pekárnu na Pečení a pečeme 1 hodinu.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář