Závin z domácí pekárny

Přidal: sonizna, 14.6.2016
Kategorie: Štrůdly a záviny, Dezerty, Pečivo
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Závin z domácí pekárny. Vynikajíci! Autor: sonizna
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: sonizna, 14.6.2016
Kategorie: Štrůdly a záviny, Dezerty, Pečivo
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
1/4 hrnkumléko polotučné
150 gpovidla švestková
70 gmák mletý
1 baleníinstantní droždí
1 špetkasůl
550 gmouka hladká
70 gsádlo
1 balenívanilkový cukr
2 ksžloutek
60 gcukr moučka
300 mlmléko polotučné - do těsta
- Do domácí pekárny nalijeme vlažné mléko a žloutky, rozpuštěné, ale studené sádlo, špetku soli, mouku, oba cukry a vanilkový prášek. Necháme vypracovat kynuté těsto.
- Mezitím si mletý mák zalijeme horkým mlékem a necháme chvíli odstát. Přidáme povidla a pořádně je rozmícháme.
- Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly, a z každého vytvoříme štrúdl, který naplníme povidlovo-makovou náplní.
KOMENTÁŘE K RECEPTU