Závitky s vlašskými oříšky a čokoládou

Dnes mi voní celý dům a ještě i v zahradě jsem cítila tu vůni. Pekla jsem fantastické závitky, které jsem naplnila rozpuštěnou čokoládou a posypala mletými oříšky, které příjemně křupou pod zuby. Upekla jsem jeden velký plech, polovina se snědla hned a polovina ještě večer k telce. Zůstali tři kousky, které jsem odložila na snídani, ke kávičce, ale musím říct, že čerstvé jsou mnohem lepší, druhý den jsou tužší, ale to vůbec nevadí. Jsou fantastické a určitě jsem je nepekla naposled. Autor: Reny Naty A.

Přidal:, 29.3.2017
Kategorie: Moučníky
Závitky s vlašskými oříšky a čokoládou

Suroviny

Těsto:
800 ghladká mouka
1 ksvejce
1 ksžloutek
60 gmáslo nebo margarín
4 lžícekr. cukr
1 lžičkasůl
Kvásek:
1 kostkadroždí
400 mlbílý jogurt
2 lžičkykr. cukr
1 lžícehladká mouka
Nádivka:
450 grozpuštěna čokoláda
150 gmleté oříšky
Dále budeme potřebovat:
60 grozpuštěné máslo na potření

Postup přípravy

  1. Bílý jogurt zahřejeme, aby byl vlažný. Do jogurtu rozdrobíme droždí, přidáme 2 čajové lžičky cukru a posypeme ho jednou lžící mouky. Necháme vzejít kvásek.
  2. Do větší misky prosejeme mouku, přidáme 4 lžíce kr. cukru, sůl, rozpuštěné máslo, vajíčko, žloutek a promícháme. Přidáme kvásek a zpracujeme kuličku, která se nebude lepit na stěny misky.
  3. V čisté misce ho potřeme olejem a necháme kynout zakryté fólií nebo kuchyňskou bavlněnou utěrkou na teplém místě.
  4. Když těsto narostlo, na pomoučené pracovní desce ho zpracujeme do obdélníku, rozválíme na tenký plát - cca 1 cm tlustý.
  5. Těsto potřeme rozpuštěnou čokoládou nebo nutellou, posypeme ho mletými oříšky a nakrájíme nejprve na proužky a poté na čtverečky. Z těsta vyšlo cca 20 čtverečků.
  6. Připravíme si plech, který vymažeme olejem a každý čtvereček srolujeme. Uložíme na plech těsně k sobě. Vrch potřeme rozpuštěným máslem nebo margarínem a necháme je chvíli kynout v plechu.
  7. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 200 stupňů do zlata. Po upečení plech vyjmeme a necháme závitky vychladnout. Vrch posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Můj blog: Pečení všeho druhu ORIGINAL