Zázračná domácí povidla téměř bez práce

Recept Zázračná domácí povidla téměř bez práce

Přidal: , 26.8.2019

Kategorie: Povidla, Zavařeniny

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Kdo jednou zkusí tento recept, ke starému klasickému vaření se už nikdy nevrátí. Toto je asi nejlepší recept, který jsem vyzkoušela. Předtím jsem povidla vařila dlouhé hodiny a teď mám hotovo za jednu hodinu. Autor: Triniti

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: , 26.8.2019

Kategorie: Povidla, Zavařeniny

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

2 kgšvestky
500 gkr. cukr
2 PLocet
1 lžičkamletá skořice
5 ksrozdrcené hřebíček
4 PLrum

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Švestky omyjeme, vypeckujeme, nakrájíme a vložíme do hlubšího pekáče. Pokapeme octem a vložíme do předem vyhřáté trouby na 250 st. Pečeme 25 minut. Během pečení švestky nemícháme.
  2. Potom pekáč z trouby vyjmeme, posypeme 250 g kr. cukru a opět vložíme do trouby. Pečeme 15 minut.
  3. Pak znovu posypeme 250 g kr. cukru a dopečeme po dobu 15 minut. Potom švestky vyjmeme, vrch posypeme skořicí a hřebíčkem a pokapeme octem. Ponorným mixérem rozmixujeme a plníme do čistých sklenic a pořádně uzavřeme.
  4. Otočíme dnem vzhůru, zakryjeme dekou a necháme vychladnout.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit