Zázračná domácí povidla téměř bez práce

Kdo jednou zkusí tento recept, ke starému klasickému vaření se už nikdy nevrátí. Toto je asi nejlepší recept, který jsem vyzkoušela. Předtím jsem povidla vařila dlouhé hodiny a teď mám hotovo za jednu hodinu. Autor: Triniti

Přidal:, 26.8.2019
Kategorie: Povidla, Zavařeniny
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Zázračná domácí povidla téměř bez práce

Suroviny

2 kgšvestky
500 gkr. cukr
2 PLocet
1 lžičkamletá skořice
5 ksrozdrcené hřebíček
4 PLrum

Postup přípravy

  1. Švestky omyjeme, vypeckujeme, nakrájíme a vložíme do hlubšího pekáče. Pokapeme octem a vložíme do předem vyhřáté trouby na 250 st. Pečeme 25 minut. Během pečení švestky nemícháme.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Potom pekáč z trouby vyjmeme, posypeme 250 g kr. cukru a opět vložíme do trouby. Pečeme 15 minut.
  3. Pak znovu posypeme 250 g kr. cukru a dopečeme po dobu 15 minut. Potom švestky vyjmeme, vrch posypeme skořicí a hřebíčkem a pokapeme octem. Ponorným mixérem rozmixujeme a plníme do čistých sklenic a pořádně uzavřeme.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  4. Otočíme dnem vzhůru, zakryjeme dekou a necháme vychladnout.