Zázračné kynuté těsto na koláče se šlehačkovou smetanou

Vynikající těsto, se kterým se luxusně pracuje. Tvarohové nebo povidlové koláče, koblihy nebo dokonce i dukátové buchtičky. Zkoušela jsem snad všechno a mohu říci, že všechno bylo fantastické. Určitě vyzkoušejte. Autor: Triniti

Přidal:, 19.3.2019
Kategorie: Koláče, Těsta, Kynuté, Dezerty
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Zázračné kynuté těsto na koláče se šlehačkovou smetanou

Suroviny

Těsto:
250 ghladká mouka
250 gpolohrubá mouka
250 gmáslo
250 mlsmetana ke šlehání
30 gdroždí
2 ksžloutky
špetkasůl
Tvarohová náplň:
250 gtvaroh
1 ksžloutek
1 lžičkakukuřičný škrob
1 bal.vanilkový cukr
5 PLmoučkový cukr

Postup přípravy

  1. Na pracovní desku nasypeme mouky, do středu uděláme důlek, nalijeme trochu smetany, rozdrobíme droždí, nakrájíme máslo pokojové teploty, přidáme 2 žloutky a jemně osolíme.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Začneme rukou zpracovávat a postupně přiléváme zbylou smetanu. Vypracujeme hladké nelepivé těsto, které necháme kynout při pokojové teplotě asi jednu hodinu.
  3. Po hodině můžeme s těstem pracovat. Co z těsta připravíte je jen na vás. Já zvyknu dělat tyto taštičky s tvarohem. Určitě vyzkoušejte.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Těsto rozválíme, nakrájíte na čtverečky, naplníte plnkou z tvarohu a rohy spojíte. Ukládáte na papírem vyložený plech a pečete v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů asi 25 minut.