Zázračný chlebíček bez hnětení

Hrnkový recept na domácí chléb, který je měkoučký jako pavučinka. Někdy jsem četla o kváskovaní, velmi mě to fascinovalo, no přišlo mi to zdlouhavé a náročné a tak jsem zůstala věrná droždí. Věřím však, že jednou se ke kváskování dostanu a vyzkouším to. Zatím chlebíček bez práce a s droždím. Autor: Mineralka

Přidal:, 16.5.2019
Kategorie: Chléb, Pečivo
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Zázračný chlebíček bez hnětení

Suroviny

3 hrnky (250 ml)hladká mouka
1,5 hrnkuvlažná voda
1/2 lžičkysušené droždí
1,5 lžičkysůl
kmín + sezamová semínka

Postup přípravy

  1. Do misky dáme všechny suché suroviny a zalijeme je vodou. Promícháme a zakryjeme fólií a takto těsto necháme stát 12 hodin na kuchyňské lince. Zvyknu to dělat večer a ráno chlebík upeču.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky
  2. Po 12 hodinách těsto překlopíme na pracovní desku a vytvarujeme bochník. Troubu vyhřejeme na 230 st. i s formou, která má víko. Nejlepší je podle mě forma z jánského skla.
  3. Do horké formy stáhnu/přeložím chlebíček i s pečícím papírem, zakryji a peču půl hodinu. Po půl hodině odkryji a dopečeme 20 minut. Po upečení chlebíček vyberu a potřu studenou vodou.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce