NejRecept.cz Pečivo Chléb Zázračný chlebíček bez hnětení
Zázračný chlebíček bez hnětení
Recept Zázračný chlebíček bez hnětení
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Mineralka

Hrnkový recept na domácí chléb, který je měkoučký jako pavučinka. Někdy jsem četla o kváskovaní, velmi mě to fascinovalo, no přišlo mi to zdlouhavé a náročné a tak jsem zůstala věrná droždí. Věřím však, že jednou se ke kváskování dostanu a vyzkouším to. Zatím chlebíček bez práce a s droždím. Autor: Mineralka

Mineralka Mineralka    ·   16.5.2019

Zázračný chlebíček bez hnětení

Hrnkový recept na domácí chléb, který je měkoučký jako pavučinka. Někdy jsem četla o kváskovaní, velmi mě to fascinovalo, no přišlo mi to zdlouhavé a náročné a tak jsem zůstala věrná droždí. Věřím však, že jednou se ke kváskování dostanu a vyzkouším to. Zatím chlebíček bez práce a s droždím. Autor: Mineralka

65 min
Čas přípravy
50 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny
3 hrnky (250 ml)
hladká mouka
1,5 hrnku
vlažná voda
1/2 lžičky
sušené droždí
1,5 lžičky
sůl
kmín + sezamová semínka
Postup receptu
Vytisknout
65 min
Čas přípravy
50 min
Čas vaření
  1. Do misky dáme všechny suché suroviny a zalijeme je vodou. Promícháme a zakryjeme fólií a takto těsto necháme stát 12 hodin na kuchyňské lince. Zvyknu to dělat večer a ráno chlebík upeču.
  2. Po 12 hodinách těsto překlopíme na pracovní desku a vytvarujeme bochník. Troubu vyhřejeme na 230 st. i s formou, která má víko. Nejlepší je podle mě forma z jánského skla.
  3. Do horké formy stáhnu/přeložím chlebíček i s pečícím papírem, zakryji a peču půl hodinu. Po půl hodině odkryji a dopečeme 20 minut. Po upečení chlebíček vyberu a potřu studenou vodou.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář