NejRecept.cz Dezerty Moučníky Zázrak z kvalitní čokolády
Zázrak z kvalitní čokolády
Recept Zázrak z kvalitní čokolády
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Gaštanka    ·   5.7.2015

Zázrak z kvalitní čokolády

Kvalitní čokoláda (70 a více %) dokáže udělat s koláčem divy. Vynikající čokoládové řezy.

Sdílet na Facebooku
Suroviny

Těsto:

4 ks
vejce
100 g
kr. cukr
200 g
máslo
100 g
hořká čokoláda
4 lžíce
polohrubá mouka
1 bal.
prášek do pečiva

Krém:

500 ml
smetana ke šlehání
200 g
hořká čokoláda
1 lžíce
kr. cukr
Postup receptu
Vytisknout
  1. Připravíme si plech na pečení o velikosti 20 x 35 cm a vyložíme ho papírem na pečení.
  2. Žloutky s cukrem utřeme do pěny, postupně přidáme rozpuštěné máslo a čokoládu. Nakonec přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vařečkou vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
  3. Pečeme při teplotě 180 stupňů cca 20 minut.
  4. Čokoládu rozpustíme spolu s cukrem na mírném ohni za stálého míchání a odstavíme. Smetanu mírně ohřejeme a za stálého míchání přidáme rozpuštěnou čokoládu s cukrem. Důkladně spojíme a nalijeme na těsto. Používáme vyšší plech.
  5. Odložíme do chladničky ztuhnout a nakrájíme na úhledné řezy. Smetana s čokoládou ztuhne, pokud ne - pak jste ji převařili a ne ohřáli.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář