Zázvorky - staročeské vánoční cukroví

Staročeské vánoční cukroví Vám nádherně provoní byt a má příjemnou, jemně pikantní chuť po zázvoru. Zajimavé zpestření!

Recept Zázvorky - staročeské vánoční cukroví

Suroviny

Potřebujeme:
560 ghladká mouka
500 gmoučkový cukr
4 ksvejce
Zázvor - mletý (podle chuti)
30 gsušený zázvor
1 bal.prášek do pečiva
1/2 kscitron - kůra

Postup přípravy

  1. Všechny suroviny smícháme a na desce vypracujeme poměrně tuhé, hladké těsto.Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Vyválíme asi 3 mm silnou placku. Vykrajujeme různé tvary (původně tzv. Zázvorky - tvar podobný mořskému koníkovi), které necháme do druhého dne odležet.
  3. Druhý den pečeme na papíru ve středně teplé troubě skoro do zlatova (150-170 stupňů). Pečivo Vám nádherně provoní byt a má příjemnou, jemně pikantní chuť po zázvoru. Zajimavé zpestření!Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky

Zdroj: Pečené, varené s Ivou