Zázvorky - staročeské vánoční cukroví

Recept Zázvorky - staročeské vánoční cukroví
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Staročeské vánoční cukroví Vám nádherně provoní byt a má příjemnou, jemně pikantní chuť po zázvoru. Zajimavé zpestření!

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

SUROVINY

Potřebujeme:

560 ghladká mouka
500 gmoučkový cukr
4 ksvejce
Zázvor - mletý (podle chuti)
30 gsušený zázvor
1 bal.prášek do pečiva
1/2 kscitron - kůra

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Všechny suroviny smícháme a na desce vypracujeme poměrně tuhé, hladké těsto.
  2. Vyválíme asi 3 mm silnou placku. Vykrajujeme různé tvary (původně tzv. Zázvorky - tvar podobný mořskému koníkovi), které necháme do druhého dne odležet.
  3. Druhý den pečeme na papíru ve středně teplé troubě skoro do zlatova (150-170 stupňů). Pečivo Vám nádherně provoní byt a má příjemnou, jemně pikantní chuť po zázvoru. Zajimavé zpestření!

Zdroj: Pečené, varené s Ivou

PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit