Zázvorky - vánoční cukroví

Recept Zázvorky - vánoční cukroví
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

I bych se s vámi podělila dříve o vánoční cukrovíčko, ale neměla jsem vůbec čas. Proto až nyní v lednu, ale tak nevadí. Můžete ho připravit i během celého roku, nebo si recept odložit a vyzkoušet ho na následující vánoční svátky. Zázvor se dnes v kuchyni používá docela často, na čaj, do vaření, do polévek, do koláčů a já z něj připravuji i vánoční cukroví. Je jemně pikantní, ale opravdu pouze jemně (pokud nepřidáte více zázvoru, samozřejmě). Chuťově opravdu top :) Autor: Adddy

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

SUROVINY

2 kscelá vejce
2 ksžloutky
15 dkgcukru krupice
25 dkghladké mouky
1 kávová lžičkazázvoru
špetkaprášku do pečiva

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Zpracujeme těsto a necháme chvíli odpočinout.
  2. Vykrajujeme různé tvary a pomalu pečeme do růžova.
  3. Upečené necháme minimálně 3 týdny uležet, po upečení ztvrdnou.
  4. Jsou výborné k čaji či kávě, popř. máčet si je. Dobrou chuť :)
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit