Zázvorky - vánoční cukroví

I bych se s vámi podělila dříve o vánoční cukrovíčko, ale neměla jsem vůbec čas. Proto až nyní v lednu, ale tak nevadí. Můžete ho připravit i během celého roku, nebo si recept odložit a vyzkoušet ho na následující vánoční svátky. Zázvor se dnes v kuchyni používá docela často, na čaj, do vaření, do polévek, do koláčů a já z něj připravuji i vánoční cukroví. Je jemně pikantní, ale opravdu pouze jemně (pokud nepřidáte více zázvoru, samozřejmě). Chuťově opravdu top :) Autor: Adddy

Přidal:, 22.1.2017
Kategorie: Vánoční cukroví, Vánoce
Zázvorky - vánoční cukroví

Suroviny

2 kscelá vejce
2 ksžloutky
15 dkgcukru krupice
25 dkghladké mouky
1 kávová lžičkazázvoru
špetkaprášku do pečiva

Postup přípravy

  1. Zpracujeme těsto a necháme chvíli odpočinout.
  2. Vykrajujeme různé tvary a pomalu pečeme do růžova.
  3. Upečené necháme minimálně 3 týdny uležet, po upečení ztvrdnou.
  4. Jsou výborné k čaji či kávě, popř. máčet si je. Dobrou chuť :)