Zcela jednoduchá jablková roláda

Zcela jednoduchá jablková roláda, kterou potěšíte svou návštěvu. Autor: Triniti

Přidal:, 9.11.2015
Kategorie: Rolády, Sladké rolády, Dezerty, Moučníky, Podle ovoce, Jablka
Čas přípravy:
Čas vaření:
Recept Zcela jednoduchá jablková roláda

Suroviny

Budeme potřebovat:
5-6 ksjablko
4 ksvejce
120 gkr. cukr
120 gpolohrubá mouka
1 lžičkaprášek do pečiva
4 lžícevoda
trochucitronové šťávy
skořice podle chuti

Postup přípravy

  1. Jablka omyjeme, očistíme a nakrájíme na tenké měsíčky. Připravíme si formu na pečení, vyložíme ji pečícím papírem a pěkně poklademe měsíčky jablek. Polijeme je citronovou šťávou a posypeme skořicí (můžete posypat i cukrem, pokud jsou méně sladké).Tip: Jahodový džem bez chemie
  2. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, postupně přidáme vodu, prosátou mouku s práškem do pečiva a nakonec jemně vařečkou vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
  3. Připravené těsto opatrně naneseme na jablka a pěkně uhladíme. Pečeme v předem vyhřáté troubě při teplotě 180 stupňů cca 15-20 minut.Tip: Hrnkový chléb téměř bez práce
  4. Když je těsto upečené, plech vyjmeme a necháme cca 5 minut odstát. Po 5 minutách těsto s jablky opatrně vyjmeme /pomůžeme si papírem, kterým jsme vystlali dno plechu/ a přetočíme ho vzhůru nohama (tak, aby byly jablka nahoře). Opatrně srolujeme a necháme vychladnout.
  5. Před podáváním můžete vrch posypat moučkovým cukrem.Tip: Skvělé tvarohové palačinky bez mouky