Zdravá buchta z ovesných vloček s polevou

Recept Zdravá buchta z ovesných vloček s polevou
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

I zdravá strava dokáže potěšit naše chuťové pohárky. Sladké dobroty bez výčitek si můžete dopřát ve správném množství i každý den. Bílou mouku nahradíme moukou z ovesných vloček, přidáme zdravé ovoce - banán, hrušku, cukr nahradíme skvělou alternativou, medem a pokud přidáte i špetku skořice, bude to tedy dobrota. Alespoň mně to takto chutná, proto vřele doporučuji vyzkoušet. Autor: LuckaZubata

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

SUROVINY

120 govesných vloček
100 gvlašských ořechů + trocha do hruškové směsi
1 kshruška
2 ksvejce
1 ksbanán
cca 150 gjogurt
4 lžícemedu
2 lžičkyprášku do pečiva
skořice
hořká čokoláda

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Vejce si vyšleháme s medem do pěny, přidáme banán a jogurt a pořádně prošleháme. Přidáme skořici, rozemleté vločky a ořechy a nakonec prášek do pečiva. Dle naší chuti dosladíme.
  2. Těsto si nalijeme do formy vyložené pečícím papírem. Dále si rozmixujeme hrušku se skořicí a ořechy a tuto směs nalijeme sem tam na buchtu.
  3. Špejlí mírně promícháme a dáme do předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečeme cca 45-60 minut. Vyzkoušíme špejlí.
  4. Ještě horké poklademe kvalitní hořkou čokoládou a stěrkou rozetřeme v polevu. Můžeme posypat kokosem.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit