NejRecept.cz Dezerty Zdravé dezerty Zdravá švédská bublanina z ovesných vloček s jablky a borůvkami
Zdravá švédská bublanina z ovesných vloček s jablky a borůvkami
Recept Zdravá švédská bublanina z ovesných vloček s jablky a borůvkami
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Karambola Karambola    ·   10.1.2023

Zdravá švédská bublanina z ovesných vloček s jablky a borůvkami

Zdravá, chutná bublanina, kterou si můžete dopřát k snídani. Ovesné vločky, mléko, vajíčko, třtinový cukr, na vrch ovoce podle chuti – já jsem použila borůvky a jablko a je hotovo. Příprava je velmi jednoduchá, postačí vločky namočit do mléka, poté přidat rozmíchaná vajíčka, vrch posypat ovocem a dát péct. Autor: Karambola

35 min
Čas přípravy
40 min
Čas vaření
Suroviny
200 g
ovesné vločky
400 ml
mléko
2 ks
vejce
40 g
hnědý cukr
špetka
sůl
10 g
prášek do pečiva
podle chuti
ovoce
Postup receptu
Vytisknout
  1. Ovesné vločky zalijeme mírně teplým mlékem a odložíme stranou. Necháme postát alespoň 10 minut.
  2. Do vloček s mlékem přidáme rozmíchaná vajíčka, do kterých jsme přidali hnědý cukr, špetku soli a prášek do pečiva.
  3. Promícháme a takto připravenou hmotu nalijeme do vymazaného malého pekáče.
  4. Vrch posypeme libovolným ovocem a dáme péct.
  5. Pečeme při teplotě 180 stupňů 40 minut.
Komentáře k receptu
AngiShy    ·   19.10.2023   ·   Odpovědět   ·  

Tak na to, ze mi do testa spadla hrudka cukru o velikosti jednou tolik nez melo byt, tak ve vysledku je bublanina skoro bez chuti, neni temer sladka, musel jsem posypat mouckovym cukrem a coko polevou, aby to melo nejakou chut 😕

Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář