Napřed oškrábeme a rozčtvrtíme bramboru, kterou dáme vařit do neosolené vody doměkka. Po uvaření brambor je rozmačkáme na kaši nebo můžeme rozmixovat. Odebereme dvě polévkové lžíce bramborové kaše a vložíme do mísy. Zároveň přidáme vanilkové aroma (kdo nemá, může použít vanilkový cukr) a čtvrt hrnku cukru.
Vše důkladně promícháme a chvilku počkáme, dokud se cukr nerozpustí, tím pádem udělá směs jemnější.
Poté za stálého míchání přidáme zbytek hrnku cukru, co nám zbyl a mícháme. Doplníme kokosem, který postupně přisypáváme a na závěr doplníme olejem. Až nám vznikne lehce tvarovatelná hustá hmota, tvarujeme různé tvary (nejlépe tyčinky), které pokládáme na tác vyložený pečícím papírem a dáme do lednice asi na 25 minut vychladit.
Mezitím, co chladíme tyčinky, necháme si ve vodní lázni rozpustit čokoládu. Vychlazené tyčinky namáčíme do rozpuštěné čokolády a pokládáme na tác. Opět necháme čokoládu ztuhnout a dáme vychladit asi na 1 hodinu.