NejRecept.cz Dezerty Zdravé dezerty Zdravé, domácí bonbóny plné vitamínů
Zdravé, domácí bonbóny plné vitamínů
Recept Zdravé, domácí bonbóny plné vitamínů
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
NejLucka NejLucka    ·   21.10.2014

Zdravé, domácí bonbóny plné vitamínů

Většina rodičů je velmi zaneprázdněna v dnešním uspěchaném světě, proto hledají různé alternativy v oblasti gastronomie, jako sobě usnadnit přípravu a dětem dát jíst takové jídlo, které je chutné a hlavně zdravé!

Suroviny
1,5 šálku
ovocné nebo zeleninové šťávy
4 lžíce
želatiny
2-4 lžíce
medu (podle chuti) - do zeleninové šťávy se nepřidává
1/2 lžičky
vanilkového extraktu (podle chuti i jiné příchutě) - do zeleninové šťávy se nepřidává
1 lžíce
vitaminu C, práškového hořčíku, práškových probiotik nebo jiné, Vámi vybrané vitamíny
Postup receptu
Vytisknout

Většina rodičů je velmi zaneprázdněna v dnešním uspěchaném světě, proto hledají různé alternativy v oblasti gastronomie, jako sobě usnadnit přípravu a dětem dát jíst takové jídlo, které je chutné a hlavně zdravé! Děti nemají moc rádi čerstvou zeleninu a ovoce, které je plné vitamínů, minerálů a dalších živin, proto je třeba pro ně vymyslet něco nového a zajímavého. Kreativní pryžové, resp. želatinové bonbony jsou ta správná volba. Želatina je zdrojem kolagenu v potravinách, působí protizánětlivě, zlepšuje trávení a podporuje zdraví kůže, vlasů, nehtů. Když připravíte dětem takto zpracovanou variantu ovoce a zeleniny, můžete si být jisti, že budou chtít tento skvělý nápad opakovat.

  1. Ovocnou nebo zeleninovou šťávu si nalijeme do menší pánve. Přidáme želatinu a necháme ji chvíli nabobtnat. Pořádně promícháme. 
  2. Obsah pánve zahřejeme na mírném plameni, ale dbáme na to, aby se to nevařilo. Zahříváme proto, abychom dostali hladkou hmotu, která nebude obsahovat žádné hrudky. 
  3. V medu si rozšleháme extrakt a ostatní přísady - vitamíny, které jsme si vybrali (pokud však přidáváte práškové probiotika, je nutné, abyste počkali, dokud hmota vychladne - aby nedošlo k umrtvení dobrých bakterií). 
  4. Med s ostatními surovinami přimícháme do hladké hmoty a takto připravenou masu nalijeme do formy. Dáme do lednice na 2-3 hodiny. Ztuhlé vyjmeme, nakrájíme na kostky a podáváme. Dobrou chuť!

Tipy - Abyste dostali různé barvy, použijte následující suroviny: 

červená - červená řepa, jahody, mrkev, maliny, ...
oranžová - mrkev, pomeranč, zázvor, mango džus, ...
žlutá - žlutá paprika, žlutá řepa, hruška, jablko, citronová šťáva (nepoužívejte však ananasovou šťávu - želatina nebude tuhá, protože ananas obsahuje enzym bromelin)
zelená - kapusta, kiwi, okurka, zelené jablko, zelené hrozny, ...
fialová - červené zelí, ostružiny, borůvky, červené hrozny, ...

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář