Zdravější mrkvové řezy s lískovými oříšky a šlehačkou

Přidal: Petra H, 21.4.2020
Kategorie: Koláče, Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Trošku na zdravější notu. Koupila jsem v obchodě hodně mrkve, tak jsem ji chtěla spotřebovat a klasické mrkvové rohlíčky jsem pekla minulý týden. Po internetu je mnoho receptů na sladké dobroty s mrkví a já jsem si vybrala tento. Samozřejmě pár surovin jsem upravila podle sebe a vznikly z toho fanstastické řezy. Autor: Petra
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKUNahraj fotku a pochlub se
Přidal: Petra H, 21.4.2020
Kategorie: Koláče, Dezerty, Moučníky, Koláče, cukroví
Čas přípravy:
Čas vaření:
SUROVINY
Těsto:
270 gmrkve
100 mlmléka
3 ksvejce
150 gcukr moučka
šťáva a kůra z 1 citronu
100 gmletých lískových oříšků
80 gstrouhanky
100 gpolohrubé mouky
1 bal.prášek do pečiva
Na dokončení:
sklenkamarmeláda
250 mlšlehačky
1 bal.ztužovač do šlehačky
- Očištěnou mrkev nakrájíme, uvaříme v mléce, rozmixujeme a necháme vychladnout.
- Žloutky vyšleháme s cukrem, citronovou šťávou a kůrou. Přidáme vychladlou mrkev, mleté lískové oříšky, strouhanku a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vše promícháme.
- Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do hmoty. Těsto vylijeme na plech (38x25cm) vyložený pečícím papírem, stejnoměrně rozetřeme a pečeme ve středně vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 20 minut. Po vyhladnutí rozkrojíme plát napůl.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Répatorta-kocka lágy tejszínhabbal.
KOMENTÁŘE K RECEPTU