NejRecept.cz Dezerty Koláče Zdravější mrkvové řezy s lískovými oříšky a šlehačkou
Zdravější mrkvové řezy s lískovými oříšky a šlehačkou
Recept Zdravější mrkvové řezy s lískovými oříšky a šlehačkou
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Petra H Petra H    ·   21.4.2020

Zdravější mrkvové řezy s lískovými oříšky a šlehačkou

Trošku na zdravější notu. Koupila jsem v obchodě hodně mrkve, tak jsem ji chtěla spotřebovat a klasické mrkvové rohlíčky jsem pekla minulý týden. Po internetu je mnoho receptů na sladké dobroty s mrkví a já jsem si vybrala tento. Samozřejmě pár surovin jsem upravila podle sebe a vznikly z toho fanstastické řezy. Autor: Petra

45 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

270 g
mrkve
100 ml
mléka
3 ks
vejce
150 g
cukr moučka
šťáva a kůra z 1 citronu
100 g
mletých lískových oříšků
80 g
strouhanky
100 g
polohrubé mouky
1 bal.
prášek do pečiva

Na dokončení:

sklenka
marmeláda
250 ml
šlehačky
1 bal.
ztužovač do šlehačky
Postup receptu
Vytisknout
  1. Očištěnou mrkev nakrájíme, uvaříme v mléce, rozmixujeme a necháme vychladnout.
  2. Žloutky vyšleháme s cukrem, citronovou šťávou a kůrou. Přidáme vychladlou mrkev, mleté lískové oříšky, strouhanku a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Vše promícháme.
  3. Z bílků ušleháme tuhý sníh a vmícháme ho do hmoty. Těsto vylijeme na plech (38x25cm) vyložený pečícím papírem, stejnoměrně rozetřeme a pečeme ve středně vyhřáté troubě na 180 stupňů asi 20 minut. Po vyhladnutí rozkrojíme plát napůl.
  4. Polovinu potřeme marmeládou a přikryjeme druhou částí. Povrch potřeme šlehačkou ušlehanou se ztužovačem.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář