Zdravější verze kakaového dezertu s chutným vanilkovým krémem

Recept Zdravější verze kakaového dezertu s chutným vanilkovým krémem

Přidal: Karambola, 13.4.2020

Kategorie: Zdravé dezerty, Dezerty, Zdravé recepty, Fitness

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Po svátcích je třeba omezit sladkosti a tučná jídla, proto sahám po zdravějších receptech. Tento zákusek je vynikající. Plný krémové šlehačky a chutných mandlí. Určitě vyzkoušejte. Autor: Karambola

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Přidal: Karambola, 13.4.2020

Kategorie: Zdravé dezerty, Dezerty, Zdravé recepty, Fitness

Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Těsto:

200 gmleté ​​mandle
80 gmáslo
3 ksvejce
1 ČLprášek do pečiva
2 PLkakao
2 PLmed (nebo podle chuti)
2 PLmléko

Krém:

300 gsmetana ke šlehání
1 bal.ztužovač
1 PLmed (nebo podle chuti)
2 ČLvanilkové aroma

Vrch:

30 gmáslo
80 gmleté ​​mandle
1/2 lžičkyskořice
1 PLkakao

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Použijeme formu o velikosti 24x24 cm. Já na dno dávám pečící papír, ale klidně můžete dno vymazat tukem. Mleté mandle, máslo pokojové teploty, vajíčka, prášek do pečiva, kakao a med smícháme v misce. Na závěr přidáme 2 lžíce mléka a znovu promícháme.
  2. Hmotu navrstvíme do formy, pořádně utlačíme a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů po dobu 25-30 minut.
  3. Zatímco se těsto peče, připravíme si krém. Smetanu osladíme medem, přidáme vanilku a ztužovač.
  4. Vyšleháme hustou šlehačku, kterou navrstvíme na upečené a vychladlé těsto.
  5. Vrch posypeme drobenkou, kterou připravíme velmi jednoduše, a to tak, že smícháme všechny potřebné suroviny.
  6. Připravený koláč dáme ztuhnout do lednice na 4-6 hodin.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit