NejRecept.cz Dezerty Zdravé dezerty Zdravější verze kakaového dezertu s chutným vanilkovým krémem
Zdravější verze kakaového dezertu s chutným vanilkovým krémem
Recept Zdravější verze kakaového dezertu s chutným vanilkovým krémem
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Karambola

Po svátcích je třeba omezit sladkosti a tučná jídla, proto sahám po zdravějších receptech. Tento zákusek je vynikající. Plný krémové šlehačky a chutných mandlí. Určitě vyzkoušejte. Autor: Karambola

Karambola Karambola    ·   13.4.2020

Zdravější verze kakaového dezertu s chutným vanilkovým krémem

Po svátcích je třeba omezit sladkosti a tučná jídla, proto sahám po zdravějších receptech. Tento zákusek je vynikající. Plný krémové šlehačky a chutných mandlí. Určitě vyzkoušejte. Autor: Karambola

45 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
Suroviny

Těsto:

200 g
mleté ​​mandle
80 g
máslo
3 ks
vejce
1 ČL
prášek do pečiva
2 PL
kakao
2 PL
med (nebo podle chuti)
2 PL
mléko

Krém:

300 g
smetana ke šlehání
1 bal.
ztužovač
1 PL
med (nebo podle chuti)
2 ČL
vanilkové aroma

Vrch:

30 g
máslo
80 g
mleté ​​mandle
1/2 lžičky
skořice
1 PL
kakao
Postup receptu
Vytisknout
45 min
Čas přípravy
30 min
Čas vaření
  1. Použijeme formu o velikosti 24x24 cm. Já na dno dávám pečící papír, ale klidně můžete dno vymazat tukem. Mleté mandle, máslo pokojové teploty, vajíčka, prášek do pečiva, kakao a med smícháme v misce. Na závěr přidáme 2 lžíce mléka a znovu promícháme.
  2. Hmotu navrstvíme do formy, pořádně utlačíme a dáme péct do předem vyhřáté trouby. Pečeme při teplotě 180 stupňů po dobu 25-30 minut.
  3. Zatímco se těsto peče, připravíme si krém. Smetanu osladíme medem, přidáme vanilku a ztužovač.
  4. Vyšleháme hustou šlehačku, kterou navrstvíme na upečené a vychladlé těsto.
  5. Vrch posypeme drobenkou, kterou připravíme velmi jednoduše, a to tak, že smícháme všechny potřebné suroviny.
  6. Připravený koláč dáme ztuhnout do lednice na 4-6 hodin.
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář