Zdravý koláč z cizrny

Recept Zdravý koláč z cizrny
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Pokud do sebe neumíte dostat zeleninu, vyzkoušejte si z nějaké připravit koláč. Díky ní je výživnější a na chuti mu to neubere, dokonce ji tam mnohdy ani necítíte. Tentokrát to je recept na cizrnový koláček.

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:

SUROVINY

Cesto

400 g zavařovaná cizrna
2 kusy jablko
40 g hladká špaldová mouka
30 g vanilkový protein (nebo mouka)
15 gmleté vlašské ořechy
3 kusyvejce
50 ml mléko
20 g arašídové máslo
2 lžičkyprášek do pečiva
2 lžičkyskořice
špetkabadián a muškátový ořech

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Jablka očistíme. Cizrnu propláchneme a rozmixujeme spolu s jedním jablkem. Druhé jablko nastrouháme hrubě.
  2. V míse smícháme rozmixovanou cizrnu, jablka, žloutky, arašídové máslo, mléko a prošleháme. Přimícháme suché ingredience. Nakonec vmícháme sníh z bílků.
  3. Připravené těsto vylijeme na plech vystlaný pečícím papírem a pečeme při teplotě 180 stupňů přibližně půl hodiny. Po dopečení můžete koláč potřít čokoládou, džemem, oříškovým máslem, podávat s tvarohem či jogurtem nebo jíst samotné.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit