NejRecept.cz Část dne Oběd Žebrácké langoše
Žebrácké langoše
Recept Žebrácké langoše
Akeber    ·   12.4.2016

Žebrácké langoše

Tyto langoše jsou nejlepší na světě, těsto lehké, jsou dobré i studené. Autor: Akeber

Sdílet na Facebooku
Suroviny
1 kg
hladké mouky
10 g
sušeného droždí
1 lžíce
soli
0,5 l
teplé vody
olej na smažení
česnek na potření
Postup receptu
Vytisknout
  1. Do mouky vsypeme droždí. Přidáme sůl, promícháme.
    Přilijeme teplou vodu. Vypracujeme těsto a dáme kynout na teplé místo.
  2. Když je těsto vykynuté dáme si ho na pomoučený vál nebo podložku.
  3. Těsto si rozkrájíme na stejné díly a vytvoříme bochníky, které ponecháme ještě kynout.
  4. Olej si dáme na pánev a necháme ho řádně nahřát, oleje by mělo být tolik aby langoš plaval.
  5. Těsto neválečkovat! Langoše uchopíme do ruky a několikrát natáhneme do tvaru kruhu.
  6. Dáme smažit na rozpálený olej po čase obrátíme.
  7. Do poháru si dáme 0,5 dl převařené vody do toho protlačíme česnek.
  8. Jakmile placku vybereme natřeme ho s tímto česnekem a osolíme. Podáváme ze sýrem, kečupem, zakysanou smetanou, tatarkou, ...

Můj blog: Recepty akeber

Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář