Piškot: bílky vyšleháme se špetkou soli na pěnu, po lžících zašleháme cukr, po jednom žloutky, olej, vodu, mouku s práškem do pečiva. Trochu těsta si oddělíme a přidáme kakao. Plech vyložíme papírem na pečení, vylijeme žluté těsto a na něj rovnoměrně kakaové těsto. Upečeme při teplotě 200 ° C asi 20 minut a necháme vychladnout. Plech - rozměr 28x38 cm.
Náplň: do misky dáme šlehačku, zakysanou smetanu a Créme Olé puding vanilkový bez vaření. Ručním elektrickým šlehačem vyšleháme na požadovanou hustotu. Můžeme přidat podle chuti i moučkový cukr.
Poleva: jahodový kompot scedíme a šťávu smícháme s 800 ml vody. Polovinu tekutiny dáme vařit s cukrem a Vitacitom. Ve zbývající vodě rozpustíme 2 balíčky vanilkového pudinku, vlijeme do vařící vody s Vitacitom a uvaříme želé. Necháme vychladnout a vlažné opatrně lejeme na nádivku.
Ukládáme následovně: piškot, scezené na polovinu pokrájené jahody, nádivka, želé. Necháme vychladnout, nakrájíme na řezy a podáváme. Dobrú chuť!
Děkujeme za povolení k sdílení receptu od skvělé pekařky - Blažena Sadovská