Zeleninová polévka s krupicovými knedlíčky
Konečně polévka ze zeleniny z mé zahrady. Ta chuť je nesrovnatelná jako když ji připravím ze zeleniny z obchodu.
Přidal: Kvietok278, 30.6.2016
Kategorie: Zeleninový vývar, Polévky, Nejlepší polévky
SUROVINY
Polévka:
2 lžícemáslo
1 kscibule
5 ksmrkev
4 ksřapíkatý celer
hrsthrášek
3 ksmenší kedluben
sůl, pepř
voda
Knedlíky:
6 lžícedětská krupice
špetkasůl
1 ksvejce
podle potřebyvoda
- Na másle orestujeme na čtvrtinu překrojenou cibuli. Přidáme na drobno nakrájenou mrkev, celer a kedluben.
- Orestujeme a zalijeme vodou tak, aby zelenina ve vodě plavala a necháme vařit do měkka. Přidáme celý pepř, osolíme dle chuti a přidáme hrášek. Já hrášek přidávám zcela na závěr.
- Z dětské krupice, vajíčka, špetky soli a vody připravíme husté těsto na knedlíky. Vody přidáváme tolik, aby hmota byla tužší a dala se lžící tvarovat do knedlíků.
- Knedlíky házíme do polévky a necháme je vařit. Když vyplouvají na povrch polévku vypneme a podáváme.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Zeleninová polievka s krupicovými knedľami.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Grießnockerlsuppe mit Gemüse an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Zöldségleves daragaluskával.
KOMENTÁŘE K RECEPTU