Zeleninová polévka s krupicovými knedlíčky

Konečně polévka ze zeleniny z mé zahrady. Ta chuť je nesrovnatelná jako když ji připravím ze zeleniny z obchodu.

Recept Zeleninová polévka s krupicovými knedlíčky

Suroviny

Polévka:
2 lžícemáslo
1 kscibule
5 ksmrkev
4 ksřapíkatý celer
hrsthrášek
3 ksmenší kedluben
sůl, pepř
voda
Knedlíky:
6 lžícedětská krupice
špetkasůl
1 ksvejce
podle potřebyvoda

Postup přípravy

  1. Na másle orestujeme na čtvrtinu překrojenou cibuli. Přidáme na drobno nakrájenou mrkev, celer a kedluben.Tip: I bez masa dokázaly naše babičky nakrmit rodinu. Sbírka 14 receptů, které mají hodnotu zlata.
  2. Orestujeme a zalijeme vodou tak, aby zelenina ve vodě plavala a necháme vařit do měkka. Přidáme celý pepř, osolíme dle chuti a přidáme hrášek. Já hrášek přidávám zcela na závěr.
  3. Z dětské krupice, vajíčka, špetky soli a vody připravíme husté těsto na knedlíky. Vody přidáváme tolik, aby hmota byla tužší a dala se lžící tvarovat do knedlíků.Tip: Jahodový džem bez chemie
  4. Knedlíky házíme do polévky a necháme je vařit. Když vyplouvají na povrch polévku vypneme a podáváme.