Zeleninová pomazánka

Někdy dávno, ještě když jsem byla malá jsem si na chlebíček natírala zeleninovou pomazánku, která se ještě dala koupit v obchodě v malém kelímku. Dnes jsem ji už v žádném obchodě nenašla, ale nevadí. Udělala jsem si domácí a ještě lepší. Bez žádných konzervantů, které se sice kdysi do jídel nedávali v tak velkém množství jako nyní, ale co víme. Možná i v té mrkvi nebo v okurce jsou nějaké nezdravé látky. Ale pokud bychom se i tomu vyvarovali, pak bychom nejedli nic, přece ze vzduchu se žít nedá. Určitě si udělejte tuto zeleninovou pomazánku a na chlebu ní nešetříte, natřete to pořádně nahrubo. Autor: Adddy

Přidal:Adddy17, 15.3.2017
Kategorie: Pomazánky
Zeleninová pomazánka

Suroviny

2 ksmrkve
čtvrtceleru
2 kskyselé okurky
2 ksvejce
10 dkgměkkého salámu
10-20 dkgmajolky
1 lžičkakremžské hořčice

Postup přípravy

  1. Mrkev a celer uvaříme do měkka, necháme vystydnout.
  2. Vejce si též uvaříme.
  3. Všechny ingredience umeleme na mlýnku na maso (lze i nastrouhat na struhadle), přidáme majolku, hořčici a promícháme.
  4. Chcete-li pikantnější, přidáme kousek chilli papričky.