Zeleninové cuketové karbanátky - hit cuketové sezóny

Recept Zeleninové cuketové karbanátky - hit cuketové sezóny
FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU

Letos se cukety zarodilo opravdu hodně. Určitě hledáte nové recepty, které se objeví na vašem stole. Zeleninové karbanátky jsou super volba. Samozřejmě můžete přidat také maso, já jsem maso tentokrát vynechala a byly fantastické. Autor: Jaja

FOTO OD VÁS
Vyzkoušel/a si recept?
Nahraj fotku a pochlub se
PŘIDAT FOTKU
Čas přípravy:
Čas vaření:

SUROVINY

Potřebujeme:

600 gcuketa
1 ksmrkev
2 ksbrambory
podle chutijarní cibulka
2 ksvejce
2 stroužkyčesnek
2 lžícedětská krupice
podle chutisůl
podle chutipepř

Na omáčku:

60 gmajonéza
60 gzakysaná smetana
2 stroužkyčesnek
podle chutikopr

POSTUP PŘÍPRAVY

TISKULOŽIT
  1. Z cukety odstraníme konce, oloupeme. Rozkrojíme na polovinu a odstraníme semínka. Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle. Nastrouhanou cuketu vložíme do cedníku, osolíme, promícháme a necháme 15 minut působit.
  2. Mrkev a brambory nastrouháme na jemném struhadle. Z nastrouhaných brambor a cukety vymačkáme přebytečnou tekutinu a vložíme je do čisté mísy. Potom přidáme mrkev.
  3. V misce rozšleháme vejce a přidáme je do mísy se zeleninou. Potom přidáme na malé kroužky nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek. Vařečkou promícháme.
  4. Dále přidáme krupici, sůl, pepř a promícháme. Směs necháme 15 minut odstát, aby krupice nabobtnala.
  5. Ze směsi vytvarujeme karbanátky a poklademe je na tvrdou podložku. Karbanátky smažíme na oleji 2 minuty z obou stran. Potom je vložíme do zapékací mísy a dáme péct do trouby na 20 minut při teplotě 150°C.
  6. Připravíme si omáčku: do menší misky přidáme majonézu, smetanu, česnek, kopr. Lžící promícháme.
  7. Lahodné zeleninové karbanátky servírujeme se svěží omáčkou.
PODĚLTE SE O RECEPT S OSTATNÍMI
INSPIRACE NA KAŽDÝ DEN
KOMENTÁŘE K RECEPTU
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit