NejRecept.cz Maso Mleté maso Karbanátky Zeleninové cuketové karbanátky - hit cuketové sezóny
Zeleninové cuketové karbanátky - hit cuketové sezóny
Recept Zeleninové cuketové karbanátky - hit cuketové sezóny
Vyzkoušeli jste recept?
Přidejte svou fotku a pochlubte se
Foto: Jaja79

Letos se cukety zarodilo opravdu hodně. Určitě hledáte nové recepty, které se objeví na vašem stole. Zeleninové karbanátky jsou super volba. Samozřejmě můžete přidat také maso, já jsem maso tentokrát vynechala a byly fantastické. Autor: Jaja

Jaja79    ·   15.7.2022

Zeleninové cuketové karbanátky - hit cuketové sezóny

Letos se cukety zarodilo opravdu hodně. Určitě hledáte nové recepty, které se objeví na vašem stole. Zeleninové karbanátky jsou super volba. Samozřejmě můžete přidat také maso, já jsem maso tentokrát vynechala a byly fantastické. Autor: Jaja

20 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
Sdílet na Facebooku
Suroviny

Potřebujeme:

600 g
cuketa
1 ks
mrkev
2 ks
brambory
podle chuti
jarní cibulka
2 ks
vejce
2 stroužky
česnek
2 lžíce
dětská krupice
podle chuti
sůl
podle chuti
pepř

Na omáčku:

60 g
majonéza
60 g
zakysaná smetana
2 stroužky
česnek
podle chuti
kopr
Postup receptu
Vytisknout
20 min
Čas přípravy
20 min
Čas vaření
  1. Z cukety odstraníme konce, oloupeme. Rozkrojíme na polovinu a odstraníme semínka. Cuketu nastrouháme na hrubém struhadle. Nastrouhanou cuketu vložíme do cedníku, osolíme, promícháme a necháme 15 minut působit.
  2. Mrkev a brambory nastrouháme na jemném struhadle. Z nastrouhaných brambor a cukety vymačkáme přebytečnou tekutinu a vložíme je do čisté mísy. Potom přidáme mrkev.
  3. V misce rozšleháme vejce a přidáme je do mísy se zeleninou. Potom přidáme na malé kroužky nakrájenou cibulku, prolisovaný česnek. Vařečkou promícháme.
  4. Dále přidáme krupici, sůl, pepř a promícháme. Směs necháme 15 minut odstát, aby krupice nabobtnala.
  5. Ze směsi vytvarujeme karbanátky a poklademe je na tvrdou podložku. Karbanátky smažíme na oleji 2 minuty z obou stran. Potom je vložíme do zapékací mísy a dáme péct do trouby na 20 minut při teplotě 150°C.
  6. Připravíme si omáčku: do menší misky přidáme majonézu, smetanu, česnek, kopr. Lžící promícháme.
  7. Lahodné zeleninové karbanátky servírujeme se svěží omáčkou.
Sdílet na Facebooku
Komentáře k receptu
Odpovídáte na komentář uživatele zrušit
Přidat komentář