Zeleninové sabdží

Během těchto horkých dnů se mi moc nechce trávit hodně času v kuchyni a řeknu vám pravdu nechce se mi ani moc jíst. Postačí nakrájený meloun nebo jiné ovoce, případně nakrájená syrová zelenina ze zahrady. Ale ne každý den, samozřejmě někdy to chce i teplou stravu a maso mi v teple nějak nejde dolů krkem. Tak jsem vyzkoušela připravit zeleninový talíř. Je neskutečně chutný a pokud máte rádi zeleninu, doporučuji vám vyzkoušet. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:, 20.7.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Recept Zeleninové sabdží

Suroviny

4 lžíceolivového oleje
1 kscibule
4 stroužkyčesneku
200 gkvětáku
200 ghlávkového zelí
2 ksmrkve
2 ksrajčata
1 ksmladá cuketa
3 ksstředně velké brambory
1 plechovkacizrny ve slaném nálevu
1 lžíceindického kari
2 lžičkydrceného římského kmínu
2 lžičkydrceného koriandru
chilli paprička nebo chilli koření z mlýnku Kotányi
krabička kokosového mléka (250 ml)
sůl
hrst čerstvého koriandru nebo plocholisté petržele

Postup přípravy

  1. Ve woku rozpálíme olej (nebo ghí), přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme nasekaný česnek, všechno koření a necháme rozvonět. Pozor na přepálení, zhořklo by to.Tip: Piškotový beránek za 15 Kč
  2. Přidáme trochu vody cca 100 ml, květák rozebraný na malé růžičky, na klínky pokrájenou mrkev,nadrobno pokrájenou chilli papričku, cuketu, na větší kousky pokrájené zelí a brambory.
  3. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vroucí vodou, po chvíli zchladíme, oloupeme, pokrájíme a přidáme taktéž do pánve. Osolíme a dusíme do měkka cca 20 - 30 minut.Tip: Velikonoční babiččin mazanec
  4. Přidáme kokosové mléko a cizrnu (tu dáme do sítka, propláchneme vodou a necháme okapat) a ještě 10 minut prohříváme. Podle chuti dosolíme. Na talířích posypeme nasekaným koriandrem nebo petrželovou natí.
  5. Podáváme s rýží, pečivem, nebo jen tak bez ničeho.Tip: Tradiční velikonoční syrek/hrudka

Můj blog: Vaření s Tomem