Zeleninové sabdží

Během těchto horkých dnů se mi moc nechce trávit hodně času v kuchyni a řeknu vám pravdu nechce se mi ani moc jíst. Postačí nakrájený meloun nebo jiné ovoce, případně nakrájená syrová zelenina ze zahrady. Ale ne každý den, samozřejmě někdy to chce i teplou stravu a maso mi v teple nějak nejde dolů krkem. Tak jsem vyzkoušela připravit zeleninový talíř. Je neskutečně chutný a pokud máte rádi zeleninu, doporučuji vám vyzkoušet. Autor: Naďa I. (Rebeka)

Přidal:rebeka, 20.7.2017
Kategorie: Hlavní jídla
Zeleninové sabdží

Suroviny

4 lžíceolivového oleje
1 kscibule
4 stroužkyčesneku
200 gkvětáku
200 ghlávkového zelí
2 ksmrkve
2 ksrajčata
1 ksmladá cuketa
3 ksstředně velké brambory
1 plechovkacizrny ve slaném nálevu
1 lžíceindického kari
2 lžičkydrceného římského kmínu
2 lžičkydrceného koriandru
chilli paprička nebo chilli koření z mlýnku Kotányi
krabička kokosového mléka (250 ml)
sůl
hrst čerstvého koriandru nebo plocholisté petržele

Postup přípravy

  1. Ve woku rozpálíme olej (nebo ghí), přidáme na kostičky pokrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme nasekaný česnek, všechno koření a necháme rozvonět. Pozor na přepálení, zhořklo by to.
  2. Přidáme trochu vody cca 100 ml, květák rozebraný na malé růžičky, na klínky pokrájenou mrkev,nadrobno pokrájenou chilli papričku, cuketu, na větší kousky pokrájené zelí a brambory.
  3. Rajčata nařízneme do kříže, spaříme vroucí vodou, po chvíli zchladíme, oloupeme, pokrájíme a přidáme taktéž do pánve. Osolíme a dusíme do měkka cca 20 - 30 minut.
  4. Přidáme kokosové mléko a cizrnu (tu dáme do sítka, propláchneme vodou a necháme okapat) a ještě 10 minut prohříváme. Podle chuti dosolíme. Na talířích posypeme nasekaným koriandrem nebo petrželovou natí.
  5. Podáváme s rýží, pečivem, nebo jen tak bez ničeho.

Můj blog: Vaření s Tomem